nextstop.hu/ki-a-szabadba-ime-a-3-legjobb-mozgasforma-aprilisban/
Next Stop

Ki a szabadba! Íme a 3 legjobb mozgásforma áprilisban!

2019. 04. 16.

Slackline

Biztosan láttál már olyan videót, ahol valaki, ugrál, sétál, trükköket mutat be egy kifeszített, ruganyos kötélen. Ez a Magyarországon még kevéssé ismert, de világszerte egyre népszerűbb sportág a slackline, amely kitűnően fejleszti a koncentrációt és az egyensúlyérzéket. Nem kell hozzá más, mint maga a slackline eszköz, két, megfelelő távolságban lévő fa, és egy kis bátorság az első lépéshez. Akár egyedül, akár ismerősökkel gyakorolsz, egy biztos: ebben a mozgásformában nemcsak fizikailag kell egyensúlyba kerülnöd, hanem lelkileg is!  Vagyis amellett, hogy minden izmodat megmozgatja, tudatos jelenlétet igényel.

Cserébe rettentően látványos és szórakoztató sport, ahol abszolút Te vagy a középpontban!

 Ultimate frizbi

Szinte mindenki frizbizett már, akinek van gyereke, de ez a játék a kutyasétáltatások egyik kötelező eleme is. És az ultimate-ről hallottál már?

Ultimate frizbizni bárhol lehet, ahol találtok egy téglalap alakú pályát. Ezt a csapatsportot és nemre, korra való tekintet nélkül bárki űzheti, aki elfogadja a játék szellemiségét, vagyis a sportszerűséget és a tiszta játékot.

Alakítsatok két 7 fős csapatot, kerítseket magatoknak egy frizbit és juttassátok a korongot az ellenfél zónájába! A játékosok közti fizikai érintkezés az ultimate-ben nem megengedett, így szerencsére nem fogtok kárt tenni egymásban a játék hevében. További előnye, hogy fejleszti az állóképességet, a mozgáskoordinációt, a gyorsaságot és nem utolsó sorban a közösségeteket! 😉

 
Közös kerékpározás

Élsz-halsz a biciklizésért? Netán akad egy régen használt bicaj a pincében, amit újra megjáratnál? Esetleg készítettél egy olyan kerékpárt, amit büszkén megmutatnál másoknak is? De ami ezeknél is fontosabb: kíváncsi vagy, milyen érzés több száz, sőt több ezer jófej és vidám bringás között átsuhanni a városon?

Ha bármelyik kérdésre igen a válaszod, ott a helyed az évente megrendezésre kerülő I Bike Budapest bringásfelvonuláson Budapesten! Sőt, mivel a kezdeményezés már túlnőtt a főváros határain, hasonló rendezvényekkel találkozhatsz Székesfehérváron, vagy az ország más nagyvárosaiban is! Ezen a kivételes napon bejárhatsz olyan útvonalakat is a kétkerekűddel, amiket az év többi napján nem használhatják kényelmesen a bringások! Felemelő hangulatban, zenei performanszokkal, mosolygós résztvevőkkel együtt részese lehetsz egy olyan eseménynek, amely további embereket motivál majd arra, hogy bringrára üljenek!

 

 

 


Hamarosan újabb bejegyzéssel jelentkezünk, addig is, ha tetszett, amit olvastál, oszd meg Facebook ismerőseiddel is!

Tippek húsvétra

Így varázsolj tavaszi hangulatot otthonodba!

5+1 tipp, amivel formába hozhatod a növényeid! – Kertészkedés tavasszal