Ki a szabadba! Íme a 3 legjobb mozgásforma áprilisban!

NextStop_blog_cim

Slackline

Biztosan láttál már olyan videót, ahol valaki, ugrál, sétál, trükköket mutat be egy kifeszített, ruganyos kötélen. Ez a Magyarországon még kevéssé ismert, de világszerte egyre népszerűbb sportág a slackline, amely kitűnően fejleszti a koncentrációt és az egyensúlyérzéket. Nem kell hozzá más, mint maga a slackline eszköz, két, megfelelő távolságban lévő fa, és egy kis bátorság az első lépéshez. Akár egyedül, akár ismerősökkel gyakorolsz, egy biztos: ebben a mozgásformában nemcsak fizikailag kell egyensúlyba kerülnöd, hanem lelkileg is!  Vagyis amellett, hogy minden izmodat megmozgatja, tudatos jelenlétet igényel.

Cserébe rettentően látványos és szórakoztató sport, ahol abszolút Te vagy a középpontban!

NextStop_blog_illusztracio

 Ultimate frizbi

Szinte mindenki frizbizett már, akinek van gyereke, de ez a játék a kutyasétáltatások egyik kötelező eleme is. És az ultimate-ről hallottál már?

Ultimate frizbizni bárhol lehet, ahol találtok egy téglalap alakú pályát. Ezt a csapatsportot és nemre, korra való tekintet nélkül bárki űzheti, aki elfogadja a játék szellemiségét, vagyis a sportszerűséget és a tiszta játékot.

Alakítsatok két 7 fős csapatot, kerítseket magatoknak egy frizbit és juttassátok a korongot az ellenfél zónájába! A játékosok közti fizikai érintkezés az ultimate-ben nem megengedett, így szerencsére nem fogtok kárt tenni egymásban a játék hevében. További előnye, hogy fejleszti az állóképességet, a mozgáskoordinációt, a gyorsaságot és nem utolsó sorban a közösségeteket! 😉

NextStop_blog_illusztracio

Közös kerékpározás

Élsz-halsz a biciklizésért? Netán akad egy régen használt bicaj a pincében, amit újra megjáratnál? Esetleg készítettél egy olyan kerékpárt, amit büszkén megmutatnál másoknak is? De ami ezeknél is fontosabb: kíváncsi vagy, milyen érzés több száz, sőt több ezer jófej és vidám bringás között átsuhanni a városon?

Ha bármelyik kérdésre igen a válaszod, ott a helyed az évente megrendezésre kerülő I Bike Budapest bringásfelvonuláson Budapesten! Sőt, mivel a kezdeményezés már túlnőtt a főváros határain, hasonló rendezvényekkel találkozhatsz Székesfehérváron, vagy az ország más nagyvárosaiban is! Ezen a kivételes napon bejárhatsz olyan útvonalakat is a kétkerekűddel, amiket az év többi napján nem használhatják kényelmesen a bringások! Felemelő hangulatban, zenei performanszokkal, mosolygós résztvevőkkel együtt részese lehetsz egy olyan eseménynek, amely további embereket motivál majd arra, hogy bringrára üljenek!

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

kert

5+1 tipp, amivel formába hozhatod a növényeid! – Kertészkedés tavasszal

Mulcsozz! A megfelelő talajtakarással megelőzheted a gyomok kifejlődését, de egyúttal a mulcs kiegyenlíti a talaj hőmérséklet-ingadozását, és javítja a vízgazdálkodását is. Érdemes alaposan átgondolni,
strand

Strandolás a legfelsőbb szinteken – Kihagyhatatlan strandkellékek és kütyük

Strandolni sokféleképpen lehet: ebéd után gyorsan leszaladva-éppen megmártózva, egész nap kint fekve-bóbiskolva, egy pillanatra sem megállva-sportolva vagy zenét hallgatva-barátokkal sörözve. Ehhez illően rengeteg strandkelléket

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás