Strandolás a legfelsőbb szinteken – Kihagyhatatlan strandkellékek és kütyük

Strandolni sokféleképpen lehet: ebéd után gyorsan leszaladva-éppen megmártózva, egész nap kint fekve-bóbiskolva, egy pillanatra sem megállva-sportolva vagy zenét hallgatva-barátokkal sörözve. Ehhez illően rengeteg strandkelléket lehet vásárolni az örökzöld daraboktól kezdve, praktikusokon át, a totális röhejig. Elérkezett a strandidő, emeld a tétet!

NextStop_blog_illusztracio

Belépő szint

A strandra járók hierarchiájában ez a lépcsőfok az, amit kis rákészüléssel bárki könnyedén elérhet. Az itt felsoroltak szinte összes eleme fellelhető egy átlagos háztartásban, ha pedig épp nem, akkor gond nélkül tudunk kérni egyet valamelyik barátunktól vagy családtagunktól. A strandvilágot nem fogjuk ámulatba ejteni, de ártani egyik sem árt!

• Nyakba akasztható vízálló pénztárca: Örök klasszikus, már a strandra járás hőskorában is megkerülhetetlen volt, igazi designremek! Méltó helye lenne az Iparművészeti Múzeumban, közvetlenül egy pilleszék mellett.
• Felfújható matrac: Ez még nem a középhaladó szint, ne is gondoljunk felfújható krokodilokra vagy kardszárnyú delfinekre! A jó öreg matrac nincs túlgondolva, céljának megfelel: lebeg a vízen, de a délutáni szundihoz sem jön rosszul.

NextStop_blog_illusztracio

• Vízinudli: Kétségtelenül az egyik, ha nem a leginkább ikonikus darabja a strandkultúrának. A hosszúkás „szivacskukac” a szivárvány összes színében létezik, a víz felszíne és egymás könyörtelen püföléséhez tökéletes céleszköz, sőt, ár-érték aránya is páratlan!
• Teniszlabda: Ha nincsen röplabda vagy kilyukadt a strandlabda, akkor a tökéletes választás, az igazi aduász a teniszlabda! Pattog is, kézre is esik, a vízipólósokat megszégyenítő dobásokkal viszont csak csínján, ha megszívja magát vízzel, akkor sokkal nehezebb lesz!
• Szalmakalap: Mi jut eszünkbe az időtlen divatról? Kisfekete egyberuha? Öltöny és lakkcipő? Farmernadrág tornacipővel? Ha strand, akkor inkább a szalmakalap! Hollywood-i sztárok, komposok, gátmunkások, családapák, mindenki ilyet hord, nem véletlen!

NextStop_blog_illusztracio

Középhaladó

A középhaladó strandoló tekintélyt parancsol. Látszik rajta, hogy nem csak véletlenül keveredett a plázsra, gondosan kialakította a menetrendet, talán még feladatlistát is készített, az ottlét komfortja érdekében pedig mindegyik pontot kipipálta. Sokan csak irigykedve figyelik, amiért egy mini-lakást telepít maga köré a parton.

• Pohártartós vízifotel: Igen, ez már nem a szokásos matrac! Árnyékban relaxálás vagy hullámokon ringatózás közben még csak a pohár megtartására sem kell figyelni, hanyagul behelyezhető valamelyik karfába. Ha valamit, akkor ezt hívják keleti kényelemnek!

• Napernyő: Aki azt gondolja, hogy a napernyő helye a belépő szinten van, az nagyon is téved! Ez a tárgy a haladó szellemiséget, az érett gondolatvilágot tükrözi. Nem könnyű mutatvány bármilyen módon eljuttatni egy napernyőt a célpontba, főleg a tökéletes helyet megtalálni. Ehhez már elhivatottság és szakértelem kell!

NextStop_blog_illusztracio

• Vízen pattanó labda: A tenisz és egyéb strandlabdák nagytestvére, ezeket már kifejezetten strandolóknak fejlesztették. Nem szívják meg magukat vízzel, könnyen száradnak, ráadásul eléggé ruganyosak ahhoz, hogy ha valami furcsa humorú barátunk célpontjává válunk, akkor egy esetleges találatot követően ne lássuk a labda nyomát még másnap is.

• Kézi ventilátor: Ez a tárgy a hanyag elegancia és a végtelen komfort együttállása. Csak hátra kell dőlni és élvezni a hűsítő szellőt, egy dologra viszont nagyon ügyeljünk, ha rendszeresen kézi ventilátortól várjuk a felüdülést, mindig legyen nálunk pótelem!

• Felfújható dolgok: Talán a leginkább feltűnő strandkütyük, amiknek köszönhetően már a part túloldaláról is könnyű kiszúrni a középhaladó strandolót. A lehetőségek száma majdnem végtelen, a boltok polcai roskadásig vannak jobbnál jobb felfújható bigyókkal. A teljesség igénye nélkül: pizzaszelet, traktorgumi, flamingó, banán. Nekünk értelemszerűen a csillámunikornis a kedvencünk!

NextStop_blog_illusztracio

Strandkirály

Ő az, akin látszik, hogy a strandolás számára nem tevékenység, hanem életforma. Művészi szintre emelte és folyamatosan ott is tartja a kikapcsolódást, bármilyen habitusú is legyen: barátokkal hangoskodó vagy csak árnyékban hűsölő, sportoló vagy egész nap vízben ringatózó. Minden körülmények között a legmagasabb szinten csinálja, amit csinál!

• Világítós frizbi: A frizbi az egyik legpraktikusabb játékszer a parton, földön és vízben egyaránt jó móka, az apró LED-lámpás kialakítás viszont párját ritkítja. Földön-vízen, éjjel-nappal, nincs több kérdés!

• Vízálló fényképezőgép: Lehet, hogy többen elavult találmánynak tartják, de ne felejtsük el, hogy minden apró „szertartással” emeljük a plázson töltött órák fényét! Mi lehetne jobb, mint egy fényképezőgép csak és kizárólag nyaraláshoz, amire még csak vigyázni sem kell!

NextStop_blog_illusztracio

• Függőágy: A kihagyhatatlan, a lecserélhetetlen, a lazulás felsőértéke. Ha valakit függőágyban látsz a parton, akkor biztos lehetsz: korán érkezett, hogy a tökéletes helyet kiválaszthassa magának. Igazi ínyenc!

• UV-mérős karkötő: Ne gondoljuk, hogy a strandkirályok csak eszeveszetten bulizó alakok lehetnek, sőt! Ők tudják csak igazán, hogy a fényvédelem milyen fontos, ezért pontosan nyomon követik, hogy bőrük mikor milyen terhelésnek van kitéve. A királyság függvénye a tudatosság!

• Ventilátoros sapka: A szalmakalap és kézi ventilátor szerelemgyereke, a praktikum netovábbja. Napellenző, fejfedő és még hűsít is. Ha ilyenben jársz, akkor ne csodálkozz, hogy utánad fordulnak vagy összesúgnak a hátad mögött. Ez már tényleg a legfelső szint, a strandkirályok tempója!

Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás