nextstop.hu/igy-keszulj-fel-a-gondtalan-vakaciora/
Next Stop

Így készülj fel a gondtalan vakációra!

2019. 05. 08.

Kikapcsolódás csöppséggel

Egy apróság szinte mindenhol jól tudja érezni magát: legyen vízpart, lehetőleg élménymedence, egy kis arcfestés és kézműveskedés. A megszokott napirend főbb elemein (pl. az altatás módján, az étkezések idején) ne változtass, és mindenképpen teremts nyugodt körülményeket az alváshoz, de minden egyébben legyél laza és rugalmas, hiszen felesleges azon görcsölni, hogy nem úgy alakul a nap ritmusa, ahogy máskor. Ennyi belefér, hiszen nyaraltok.

 

 

 Utazás kamasszal

A családi nyaralás gondolata a legtöbb 13-14 éven felülit már nem nagyon mozgatja meg, ezért válassz jól hangzó úti célt, mert egy tini mindenért rajong, ami kirívó, meghökkentő, figyelemfelkeltő és izgalmas! A jó hangulat megalapozása egy kis marketinggel kezdődik. Nézzetek meg együtt egy klasszikus vagy trendi filmet, mely egy lehetséges úticélotok helyszínén játszódik! Érzésekkel, hangulatokkal felkeltheted az érdeklődését, és onnantól már mindegy, hogy a világ melyik pontjában lesz a vakáció. Az országhatárokon belül is számtalan nagyváros létezik, melyet ügyes felvezetéssel érdekessé és izgalmassá tehetsz, csak ne ragaszkodj a kötelező látványosságokhoz, inkább keresd a titokzatosat, az egyedit! Érdemes vízpartban gondolkodni, de lehetőleg olyanban, ahol az ő ízlésének, érdeklődési körének megfelelő sportolási módokat (pl. szörf, wakeboard) is ki tud próbálni.

 
Menjetek egy baráti családdal

Ha van olyan baráti család, ahol hasonló korú gyerekek vannak, és egyébként is rendszeresen összejártok, jó ötlet lehet a közös nyaralás! Így nemcsak a gyerekeket kötöd le könnyebben, de neked is garantáltan lesz a társaságod. Érdemes olyan helyet választani, ahol minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget. Ha nem bukkantok rá erre az ideális helyre, jó kompromisszum lehet a „csillagtúra”: egyik nap a kicsiknek kedvezünk a napi programmal, máskor a nagyoknak. Fontos, hogy a gyerekeket is bevonva előre megbeszéljétek, melyik nap mi történik majd. Például remek úti cél lehet egy hazai falucska, ahol közösen foglalhattok szállást, ha onnan könnyen el lehet jutni a közeli városba: így a természetimádók és a városi programokra vágyók is jól fogják érezni magukat. A legjobban akkor jársz, ha bármi is van a fejedben, megadod a kamasz gyereknek a kellő döntési, beleszólási szabadságot. Ha valami mégis balul sül el, nem egyedül kell elvinned a balhét. 🙂

 

 


Hamarosan újabb bejegyzéssel jelentkezünk, addig is, ha tetszett, amit olvastál, oszd meg Facebook ismerőseiddel is!

Ki a szabadba! Íme a 3 legjobb mozgásforma áprilisban!

Így varázsolj tavaszi hangulatot otthonodba!

5+1 tipp, amivel formába hozhatod a növényeid! – Kertészkedés tavasszal