nextstop.hu/unnepeld-meg-hogy-no-vagy/
Next Stop

Ünnepeld meg, hogy Nő vagy!

2020. 03. 04.

Ugye neked sem jut soha időd magadra? Mindig eldöntöd, hogy „mostmártényleg” te következel; aztán az elintéznivalóid sorában mégis az utolsó utáni helyre kerül az, ami neked fontos. Első a család, a barátnőkkel állandóan történik valami, a házimunka pedig folyton megvár…Ráadásul annyiféle szerepnek – barátnő, feleség, anya, dolgozó nő stb.- kellene megfelelnünk, hogy néha el is felejtjük, kik vagyunk valójában, és miért jó nőnek lenni!

ÉN-idő

Egyetlen napra tedd félre a bűntudatot, önvádat, és kivételesen töltsd azzal a nőnapot, amit TE szeretnél. Ehhez érdemes végig gondolni, mi az, amire szüksége van a testednek, lelkednek; mi az, ami igazán jólesne neked? Legszívesebben magadra zárnád a szobaajtót, és aludnál, vagy filmeket néznél napestig? Légy egyszer kedves magadhoz, és tedd azt, amire Neked van szükséged.Egyetlen napra tedd félre a bűntudatot, önvádat, és kivételesen töltsd azzal a nőnapot, amit TE szeretnél. Ehhez érdemes végig gondolni, mi az, amire szüksége van a testednek, lelkednek; mi az, ami igazán jólesne neked? Legszívesebben magadra zárnád a szobaajtót, és aludnál, vagy filmeket néznél napestig? Légy egyszer kedves magadhoz, és tedd azt, amire Neked van szükséged.

Örülök, hogy Nő vagyok!

Gondold végig, miért jó nőnek lenni! Ezer helyről hallhattad már, milyen egy „igazi nő”. Szerinted milyen? Egyáltalán létezik ilyen? Kik azok a nők, akikre felnézel, akiknek hálás vagy, akikre hasonlítani szeretnél? Emlékezz vissza azokra az élethelyzetekre, amikor megélted a nőiességed! Pár mondatban szedd össze, te milyen nő vagy: írj használati utasítást magadhoz! A párod, családod hálás lesz érte!

Bánj jól magaddal!

Minden nőnek van olyan „titkos tétel” a bevásárlólistáján (nem is egy!), aminek a beszerzését hónapról hónapra tologatja, hiszen mindig „vannak fontosabb dolgok”, és amúgy is ráér. Ne várj tovább, ha valami könnyebbé, komfortosabbá tenné az életed, nőnap alkalmával lepd meg magad vele!

Fürdő rituálé

Van, amit a férfiak soha nem fognak megérteni. Például azt, hogy milyen varázslatos hatása van egy forró fürdőnek. Ne foglalkozz azzal, ha párod értetlenül néz rád az arcpakolás, a dörzsölő kendő, az illatgyertya, az aromaolaj, a szívecske alakú fürdősó és egyéb, a fürdőzéshez elengedhetetlen kellékek miatt. Vonulj el a fürdőszobába, rendezd be a szentélyed, vidd be a kedvenc magazinod és pihenj!


Nem árt a stílusváltás!

Ezen a napon megmutathatod, milyen vagy valójában. Milyen ruha, kiegészítő az, amit egyszer szívesen felvennél? Biztosan van néhány olyan darab, amivel szívesen feldobnád a ruhatárad, mégis félsz megvenni, mert az nem a te stílusod. Mi lenne, ha nőnap alkalmából fittyet a megszokásra, és beszereznél valamit erről a listáról? Ne engedd, hogy a család leszavazza a szuper nőnapi holmijaid, de azért – biztos, ami biztos alapon – tartsd meg a blokkot!


Hamarosan újabb bejegyzéssel jelentkezünk, addig is, ha tetszett, amit olvastál, oszd meg Facebook ismerőseiddel is!

5+1 tipp, amivel formába hozhatod a növényeid! – Kertészkedés tavasszal

Így varázsolj tavaszi hangulatot otthonodba!

A jóga előnyei