nextstop.hu/imadjuk-az-epret/
Next Stop

Imádjuk az epret!

2018. 05. 23.

Már alig vártuk, hogy elérkezzen az eperszezon és most, hogy itt van, adunk néhány tippet, hogyan varázsolhatjátok édessé mindennapjaitokat eperrel!

1. Epres muffin recept • 20 dkg finomliszt
• 18 dkg eper
• 12 dkg cukor
• 12 dkg vaj
• 2 tojás
• 1,5 dl tej
• 12 dkg vaj
• 1 teáskanál sütőpor
• 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje:30 perc
A cukrot, A vaníliás cukrot, a tejet és a lágy vajat alaposan keverd össze, majd dolgozd hozzá a tojásokat. A lisztet szitáld át, vegyítsd a sütőporral, és finom mozdulatokkal forgasd a tojásos keverékhez. Végül rakd hozzá a megmosott, kicsumázott, darabokra vágott epret.A muffinsütőt béleld ki kapszlikkal, és töltsd háromnegyedig a tésztával. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 20 perc alatt. A biztonság kedvéért végezz tűpróbát, tehát szúrj az egyik muffinba tűt vagy hegyes kést. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben rátapad a tészta, süsd tovább. Rácsra téve hagyd kihűlni a sütiket, tálaláskor még porcukorral is megszórhatod.

 

2. Epres jégkrém
• 20 dkg eper
• 1 dl joghurt
• 2 evőkanál cukor

A cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet és a lágy vajat alaposan keverd össze, majd dolgozd hozzá a tojásokat. A lisztet szitáld át, vegyítsd a sütőporral, és finom mozdulatokkal forgasd a tojásos keverékhez. Végül rakd hozzá a megmosott, kicsumázott, darabokra vágott epret.A muffinsütőt béleld ki kapszlikkal, és töltsd háromnegyedig a tésztával. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 20 perc alatt. A biztonság kedvéért végezz tűpróbát, tehát szúrj az egyik muffinba tűt vagy hegyes kést. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben rátapad a tészta, süsd tovább. Rácsra téve hagyd kihűlni a sütiket, tálaláskor még porcukorral is megszórhatod.

3. Epres Charlotte-torta babapiskótából

• 50 dkg joghurt
• 40 dkg eper
• 25 dkg babapiskóta
• 20 dkg cukor
• 5 dl tejszín
• 2 csomag habfixáló
• 2 dkg zselatinpor
• 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje: 25 perc
Először készítsd el a krémet. A joghurtot keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt a habfixálóval verd kemény habbá. A zselatint langyos vízben kezdd melegíteni, ha feloldódik, húzd le a tűzről. Arra feltétlenül figyelj, hogy ne forrjon. Keverj hozzá előbb egy-két kanál joghurtos krémet, majd forgasd össze az egésszel. Egy lecsatolható szélű tortaforma aljára tegyél sütőpapírt, az oldalát pedig vajazd ki. A babapiskóták alját vágd le, hogy megálljanak, és béleld ki velük a formát. A közepét töltsd meg a krémmel, és a tetejére halmozd a megmosott epreket. Legalább egy éjszakára tedd a hűtőbe, hogy a torta megdermedjen. Másnap szedd le róla a formát, és díszítsd tetszés szerint.


Hamarosan újabb bejegyzéssel jelentkezünk, addig is, ha tetszett, amit olvastál, oszd meg Facebook ismerőseiddel is!

Tökéletes fürdőruha minden alakra!

LEGYEN MINDEN NAP A FÖLD NAPJA!

Tippek húsvétra