Tippek húsvétra

A tavaszi szünet jó alkalom arra, hogy összehozza a családot. A húsvéti közös készülődés pedig mindig izgalmas feladatnak bizonyul, ki-ki saját tehetsége és kreativitása szerint könnyen varázsolhat húsvéti hangulatot otthonába. Összegyűjtöttünk pár ötletet, hogyan készítsünk otthon, saját kézzel díszeket.

1.Virágos ládika

Keressünk egy kiszuperált faládikát, amit kedvünkre alakíthatunk. Először is sablon segítségével rajzoljuk körbe a nyuszi mintákat, majd fessük le pink festékkel a láda oldalait – persze a nyuszikat ne mázoljuk le -, és várjunk, amíg teljesen megszárad a festék. Ezután fessük meg a nyuszikat is, és ezzel lényegében készen is vagyunk. Már csak a láda beültetése várat magára, ezt mindenkinek a saját ízlésére bízzuk.

2. Húsvétváró ajtódísz
A bejárati ajtóra akasztható vidám koszorú ékes bizonyítéka lehet ünnepváró hangulatunknak. Elkészítése kézügyességet nem igen igényel, csupán a hozzávalók beszerzése lehet időigényes, de ha ezek megvannak, ripsz-ropsz összeállíthatjuk az ajtódíszt. A szalmakoszorú alapot szénával díszítsük körbe, mégpedig úgy, hogy fogjunk marékra egy-egy nyaláb szénát, és dróttal tekerjük rá a koszorúra. Ezt addig csináljuk, amíg teljesen be nem fedjük a koszorúalapot szénával, majd a kilógó szálak végét csippentsük le ollóval.Ha az így rögzített szénanyalábokat nem érezzük elég stabilnak, díszítés előtt tekerjük be natúr színű rafiával is. Díszítsük tollakkal, tojásokkal, vagy azzal, ami passzol lakásunk hangulatához.


3.Tojásfa
Amire szükségünk lesz: gyümölcsfaág, aranyesőág, vagy barkaág és színes tojások. A faágakat tegyük egy vízzel teli befőttesüvegbe, amit később becsomagolhatunk színes papírba a szebb látvány kedvéért. Aggassuk rá a tojásokat és már csak meg kell várnunk, hogy virágba boruljanak az ágak.

Kapcsolódó bejegyzések

farsang2

Tavaszváró népszokások

A magyar egy erősen népszokásos nép. Ha ilyen szót nem hallottál még sosem, az nem a Te hibád, mert most született meg. Amikor ez
blog014

Így varázsolj tavaszi hangulatot otthonodba!

Egy ilyen végtelennek tűnő január után még jobban áhítozunk a tavaszi napsütésre, mint valaha. Nem csak a természet, de ruhatárunk és lakásunk is új

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás