Így kapcsolj fesztivál üzemmódra: 6 alapdarab, ami nem hiányozhat a túlélő-szettedből!

Bármennyire is felkészült vagy, mindig a helyszínen jössz rá, hogy kifelejtettél valamit a fesztiválozós bőröndödből? Szerezd be a következő alapkellékeket, és nem érhet kellemetlen meglepetés!

Hogy ne bántson a szikrázó napsütés:
1. FÉNYVÉDŐK
Lehet, hogy teljesen feleslegesnek érzed, hiszen nap közben úgyis egy lombos fa árnyékban pihensz majd, de van egy rossz hírünk: az árnyékban is ugyanúgy elérnek a káros UV sugarak. Ha nem szeretnéd pecsenyepiros, fájdalmasan ropogósra égett bőrrel végigszenvedni a fesztivált, a magas faktorú naptej vagy fényvédő krém alap. De mondunk még egy nyomós indokot: a bőr korai öregedésének a legelső oka a fényvédők hanyagolása. A délutáni napozós szeánszot egy jó könyv csak még teljesebbé teszi, úgyhogy ha már megvan a fényvédő, dobj mellé egy szuper nyári regényt is a Lírából!

Bármelyik pillanatban “életet menthet”:
2. NEDVES TÖRLŐKENDŐ
Jó, ha előre felkészülsz rá, hogy egy szabadtéri fesztiválon még akkor is korlátozottak a tisztálkodási lehetőségek, ha egyébként van mosdó és zuhanyzó. Hidd el, ilyenkor szinte életmentő segítség egy jókora csomag nedves törlőkendő. Igaz, a mosakodást nem helyettesíti, de hatásában ez a kis csodakellék áll a legközelebb hozzá. Több napos programhoz mindenképp multifunkcionális verziót érdemes választani, olyat, amit a teljes testen és arcon használhatunk.

A dm üzletében a hipoallergén termékektől kezdve, babapopsitőrlőn át, a micellás kendőkig, óriási választékot találsz!

A Rossmann üzletében a hipoallergén termékektől kezdve, babapopsitőrlőn át, a micellás kendőkig, óriási választékot találsz!

Nem csak a természet lágy ölén jön jól:
3. SZÚNYOG- és ROVARRIASZTÓ
Van annál idegesítőbb dolog, mint amikor a folyamatos zümmögéstől és csipkedéstől egy percet sem tud pihenni az ember? Igen: ha egy fesztiválon kell elszenvedni mindezt. És akkor az őrületesen viszkető csípésekről még nem is beszéltünk! Ha valamit, hát a szúnyog- és rovarriasztót erősen ajánlott “letesztelni” éles bevetés előtt, mert nem biztos, hogy megfelelő eredményességgel végzi a dolgát a vízparton vagy az erdő mélyén is. A spray kiszerelés megkönnyíti a dolgod, csak el ne felejtsd újra fújni strandolás után! Bár alapvetően drogériába indulnánk a beszerzésért, jó ötlet megnézni az ALDI polcait is, hiszen minden fesztiválszezonra rengeteg hasznos megoldással készülnek.

Nem csak a természet lágy ölén jön jól:
4. JÓGAMATRAC vagy FELFÚJHATÓ HEVERŐ
Lehet, hogy nem sátorban, hanem kényelmes szálláson fogsz aludni, nap közben viszont bármikor jól eshet egy kis sziesztázás. A legnagyobb fesztiválokon vagy sáros vagy poros a talaj, ami valljuk be, nem annyira hívogató a fetrengéshez. Egy pillekönnyű polifómmal máris kipipáltad ezt a problémát, de ha ránk hallgatsz, felfújhatós heverőt is szerzel a kalandhoz. A minőségi pihenéssel eltöltött percek aranyat fognak érni – egy strapabíró és könnyen hurcolható matrac viszont párszáz forintból kihozható. Már abban az esetben, ha a PEPCO üzletében csapsz le rá!

Talpon, a végsőkig:
5. EGY CIPŐ, AMIT NEM SAJNÁLSZ
Hogy az extrakényelmes lábbeli miért elengedhetetlen egy olyan eseményen, ahol az idő jelentős részét talpon állva szándékozod tölteni, azt nem nagyon kell magyarázni. Viszont egyáltalán nem mindegy, hogy milyen is az a lépő! Legyen zárt, már csak a lábujjaid épsége miatt is, na meg a megfelelő higiénia kedvéért. Ha légáteresztő, vászon anyagból készült, az még jobb, de a bakancsok és gumicsizmák sem véletlenül alapdarabjai a fesztivál-szettnek. Érdemes olyan cipőt választani, amit nem fogsz sajnálni, ha megviselt lesz, esetleg el is szakad a féktelen a bulizás végére. Figyeld a Háda kínálatát, mert igazi kincsekre bukkanhatsz szinte fillérekért, masszívabb bakancsért irány a CCC, az akár “egynyári” kategóriás vászoncipőket pedig a KIK-ben találod!

Kapcsolódó bejegyzések

iszi

5 tipp a nyári hőség átvészeléséhez

Szellőztess okosan! Reggel és este  akár 10 fokkal is hűvösebb lehet, mint a napi maximum. Ha tudsz, csinálj kereszthuzatot, de az ajtókat, ablakszárnyakat mindenképpen
blog013

Tippek kuckózáshoz

A meteorológiai tavasz még elég messze van, és bár nagyon várjuk már, a jóidőre várnunk kell. A szürke téli estéken pedig a legjobb társ

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás