nextstop.hu/igy-kuckozz-be-tel-vegen/
Next Stop

Így kuckózz be tél végén!

2018. 02. 28.

A meteorológiai tavasz még elég messze van, és bár nagyon várjuk már, a jóidőre várnunk kell. A szürke téli estéken pedig a legjobb társ egy forró tea, egy puha takaró és a kedvenc könyvünk.

1. Zilahi Anna: A bálna nem motívum

Zilahi Anna bemutatkozó kötete egyben a Magvető kiadó Időmérték sorozatának tizenkettedik kötete. Aki a kezébe veszi a könyvet, egy szürreális moziba teleportál, ugyanis a költő fittyet hány a klasszikus versformákra, a nyelvhasználata szinte nem is evilági: szürrealista és hiperrealista egyszerre, az ellentmondások tengerében pedig végig önmagunkról olvasunk.

2. Meik Wiking: Hygge – A dán életérzés, ami boldoggá tesz

Ez a rövid skandináv katalógus azt kutatja, hogy miért is boldogabbak egyes emberek másoknál. Mei Wiking többéves kutatómunkájának eredményeképp rövid receptet kapunk erre a kérdésre: a tartós jóllét boldoggá tesz. Nem feltétlenül a szó materiális értelmére gondol itt, hanem az apró örömökre való képességre.

3. Nádas Péter: Az élet sója

Ismerős az a jelenet a népmesékből, mikor azt mondja a királylány az apjának, hogy úgy szereti, mint a sót? Ez az alapgondolat veszi át a vezérfonalat Nádas Péter könyvében, amiben egy délnémet kisváros története kerül leírásra: mindeközben filozófia, spiritualitás és történelem az, ami osztályrészünkül jut olvasás közben.

 

 

4. Grecsó Krisztián: Megyek utánad

A szerző eddigi legszemélyesebb könyve egy férfiról, akinek az életét a párkapcsolatain keresztül mutatja be a szerző. Óvodás féltékenységtől kezdve felnőttkori megalkuvásokig, első csóktól első elválásig kísérjük a főszereplő útját. A könyv nem csak megtalált és elvesztett szerelmek sorozata, hanem mélyfúrás az egóba.

 

5. Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak

Egy klasszikus, aminek minden könyvespolcon ott a helye. Történet egy szörnyen unalmas csütörtökről és annak rendkívüli következményeiről és arról, hogy miért sokkal biztonságosabb a világegyetem, ha van nálunk törülköző. Egy földönkívüli élmény, ami rendkívüli sikernek örvend bolygószerte, valószínűleg azért, mert tudja a választ az élet, a világmindenség, meg minden kérdésére.

NEXT STOP tipp: Hogy teljes legyen az élmény, látogass el a PEPCO üzletébe, ahol rendkívül kedvező árakon csaphatsz le a legpuhább takarókra. És mint tudjuk, nincs olyan, hogy elég teáscsésze, ráadásul a PEPCO mindig tartogat valami aktuális dizájnt, amivel színesebbé teheted a készleted!

 

 


Hamarosan újabb bejegyzéssel jelentkezünk, addig is, ha tetszett, amit olvastál, oszd meg Facebook ismerőseiddel is!

Így kuckózz be tél végén!

Így varázsold tökéletessé a Valentin-napot!

Ajándékpara helyett ‒ 10 meglepi, amivel nem lőhetsz mellé