Fogadalmak helyett – A legjobb praktikák, hogy 2018 a teljesség éve legyen!

A szokásos menetrend: új év, új fogadalmak, februárban pedig már arra sem emlékszünk, hogy mi volt egyáltalán a terv. Ismerős helyzet? Sok esetben túlságosan szigorúak vagyunk magunkkal, túl sokat követelünk, de olyan ember is akad, akitől egyszerűen távol állnak azok a dolgok, amiket megfogadott. A nagy fogadalmak helyett ajánlunk pár mindennapi praktikát, amivel könnyűszerrel kiteljesíthetjük az életünket!

1. Összegezz a nap végén!

Ahol a figyelmed, ott az energiád. Ha az élet dühítő mozzanataira fókuszálsz, akkor ne csodálkozz, hogy dühösen érsz haza a nap végén. Viszont van egy jó hír: mint mindennel, ezzel a szokással is lehet szakítani! Elég, ha minden nap végén összeszedsz három dolgot – akár gondolatban, de talán jobb, ha leírod –, amiért hálás vagy. Egyszerűen hangzik, viszont csodákra képes! Figyeld csak meg, egy hónap múlva azon kapod magad, hogy már csak azt figyeled, hogy a nap végén melyik 3 szívderítő dolog kerüljön be a füzetbe!

2. Három lépcsős mottó

Helyezd magad kényelembe, dőlj hátra, pár percre merülj el magadban, és fogalmazd meg magadnak, hogy mi az a tulajdonság vagy attitűd, amire szükséged lenne, hogy könnyebben vedd az élet akadályait. Türelem, kitartás, derű, nyugalom? A lényeg annyi, hogy határozd el magadat, hogy az adott héten, hónapban, évben mi lesz a mottód. Ezután már nem kell mást tenned, csak minél többször eszedbe juttatni valamivel! Okostelefonon emlékeztetőkkel, valamilyen aprósággal, ami mindig a szemed előtt van! Minél többször eszedbe jut, minél többször szemed elé kerül az emlékeztető, annál inkább elsajátítod a saját mottód igazát.

3. Egészség munka előtt
Nem csak fizikailag fontos, hogy milyen állapotban indítjuk a napunkat, hanem mentálisan is! Próbálj egy kis időt szakítani magadra reggel, indítsd úgy a napod, hogy tettél az egészségedért, amitől szellemileg is jobban fogod érezni magad! Igyál egy jó turmixot, egyél gyümölcsöt vagy egy rántottát sok-sok zöldséggel. Ha végképp elszánt vagy, akkor próbálj meg mozogni munka előtt! Egy széria fekvőtámasz-felülés-guggolás vagy egy futás csodákra képes. És miért? Mert úgy indítod a napod, hogy tudod: bármit is csinálsz, ma már tettél magadért és az egészségedért.

4. Nézz tükörbe!
Igen, valószínűleg ezt majdnem mindenki megteszi, de mi ezt most képletesen értjük. Ha napközben valami feldühít, irritál, ne adja ég kiugarnál az ablakon attól a bizonyos dologtól, vagy vitába keverednél, akkor gyorsan nézz bele a tükörbe, kérdezd meg magadtól: miért tud ez a dolog most kizökkenteni? Ha az a bizonyos történés egy személyre vonatkozik, „XY ilyen és ilyen”, akkor tegyük fel magunknak a kérdést: nem csak azért dühít ez a dolog, mert igaz saját magamra is? Legyél magaddal kíméletlenül őszinte, hiszen te magad vagy, aki megengedi az élet dolgainak, hogy kibillentsenek nyugalmadból. Ha pedig ezeket a köröket megfutottad, akkor járj saját magad kedvében, hiszen megvívtál egy nehéz harcot… 🙂

NEXT STOP tipp: Ha van rá mód, akkor ajándékozd meg magad minél többször, amikor úgy érzed, hogy sikerült túllépned saját határaidon! Egy-egy ruhadarab vagy kiegészítő pont megfelel a célnak, nézd meg a Háda, Kik vagy CCC legújabb kollekcióit!

5. Hasznosan utazni
Hajlamosak vagyunk az utazást „holtidőként” kezelni, de ez egyáltalán nincsen így! Teljesen más kedélyállapotba tudunk kerülni, ha az utazást is úgy töltjük, ahogyan igazán szeretnénk. Szerezzünk be egy jó fülhallgatót, töltsük fel a kedvenc számainkat a telefonra, hallgassunk zenét útközben! Aki pedig az elmélyült kikapcsolódást választja, az nézzen be a Lírába, és válasszon egy izgalmas könyvet!

Kapcsolódó bejegyzések

blog010

5 dolog, amit ha kihagytál, idén meg bepótolhatsz!

Karácsony estéjén már túl, de még mindig 2017-ben vagyunk, a szokásos év és létösszegző bejegyzések helyett egy kis aktivitásra buzdítunk mindenkit! Összeszedtünk pár dolgot,
blog007

Fantasztikus unaloműző játékok semmittevés helyett!

Biztosan sokunk számára ismerős a helyzet, amikor éppen nincs mit tenni, minden teendővel elkészültünk, esetleg pár perc pihenőt szavaztunk magunknak, de már végigpörgettük a

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás