DIY adventi kalendárium – 5 szuper tipp házilag!

Te hogy éled meg az adventi időszakot? Napról napra számolsz vissza, mint gyermekkorodban, vagy inkább az egész a rohanásról és a készülődésről szól?

Akármelyik is a válaszod, a következő egyszerűen elkészíthető adventi kalendáriumok Neked is tetszeni fognak! Egyrészt, mert otthonod mesés díszei lehetnek, másrészt, mert kedves módja, hogy meglepd gyermeked vagy párod. Mindegy, hogy csokoládét, cukrot vagy apró ajándékokat rejtesz „a napok mögé”, az öröm garantált! 🙂

1. Az Adventi kalendárium készítésének legegyszerűbb módjához nem kell más, mint 24 egyforma ajándéktasak és egy zsinór. A tasakokat kedved szerint díszítheted – matricával, csillámmal, rajzokkal, masnikkal -, az egyetlen kötelező jellegű teendő, hogy beszámozd őket. Ezután sorban kösd fel őket a zsinórra és már mehetnek is a falra! Ha nem szeretnéd, hogy „csak úgy” lógjanak, kötheted őket egy hosszú faágra vagy akár ruhafogasra is.

2. Második megoldásunk főszereplője 24 egyforma vászonzsákocska. Az apró zsákokra textilfilccel tudod felrajzolni a dátumot jelentő számokat, mellé pedig kerülhet bármi, amit szeretnél. Töltsd meg a zsákocskákat finomsággal, majd az oldalán levő zsinórok segítségével húzd kissé össze – így nem lehet majd kukucskálni. 😉 Az elkészült műveket helyezd az általad választott alakzatba, és ragaszd fel egy nagyméretű falapra.

3. A harmadik variációhoz 24 kis ajándékdobozra lesz szükséged, melyek lehetnek különböző formájúak. Díszítsd őket különböző színekkel és mintákkal, például decoupage technikával, majd egyszerűen ragasztgasd be őket sorban egy nagyméretű képkeretbe.

4. Legegyszerűbb kalendár ötletünkhöz mindösszesen 24 pici becsomagolt és beszámozott ajándékra van szükséged, melyeket egy tetszés szerinti kosárban helyezel el.

5. Utolsó ötletünkhöz kicsit több kreatív munka és energiabefektetés szükséges, a végeredmény viszont egy nagyon kedves, meghitt dekoráció lesz.

Kapcsolódó bejegyzések

kari

Karácsonyi rituálék, ihletadó ünnepi szokások

Karácsonyfa Az ünnep klasszikus momentuma, a karácsonyfa felállítása és díszítése német nyelvterületen jelent meg először a XVI-XVII. században, és nálunk máig elengedhetetlen dekorációs kelléke
blog008

10 olcsó és egyszerű DIY karácsonyi dekoráció!

Habár még jócskán előttünk van karácsony ünnepe, ettől függetlenül nem árt, ha idejében elkezdjük a dekorálást! A készülődés alatt persze ne kötelező, erőltetett programokat

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás