10 olcsó és egyszerű DIY karácsonyi dekoráció!

Habár még jócskán előttünk van karácsony ünnepe, ettől függetlenül nem árt, ha idejében elkezdjük a dekorálást! A készülődés alatt persze ne kötelező, erőltetett programokat képzeljünk, hanem például közösen eltöltött, oldott hangulatú karácsonyi készülődést! Mutatunk néhány könnyen elkészíthető, de annál hangulatosabb dekorációt, amivel garantáltan megteremtjük a karácsonyi hangulatot!

1. Pohárból hóember

Mi kell ehhez a megvilágítható, jópofa kis hóember elkészítéséhez? Rengeteg egy és kétdecis műanyagpohár és tűzőgép! Nem kell mást tenni, csak a poharakat a peremüknél összetűzni. Először egy karikát kell kapnunk a poharakból, utána pedig 2 db félgömböt kell készíteni, majd azt is összetűzni. Ha megvannak a gömbjeink, ragasztópisztollyal összeragasztjuk őket, innentől kezdve pedig már gyerekjáték!


2. Gyufásskatulyából kalendárium
Ennél a zseniális dekorációnál tulajdonképpen nincsen semmi különleges trükk, ez a legjobb benne! Szerezzük be a skatulyákat, soronként rögzítsük egymáshoz valami jópofa karácsonyi csomagolóanyaggal, a kész sorokat pedig rakjuk egymásra, soronként ragasszuk egymáshoz! Az apró ajándékokat persze ne felejtsük belőle!

NEXT STOP tipp: Csinálhatunk kiskedvencünknek is kalendáriumot, minden napra egy-egy jutalomfalatkát rejthetünk el neki. A legjobb harapnivalókat kiskedvencednek a Next Stop Üzletközpont Fressnapf üzleteiben találod!

3. Jégkrémpálcikából hópehely
Amikor a címben azt írtuk, hogy egyszerű és olcsó, akkor nem csak a szavakat csűrtük-csavartuk, íme, itt a legjobb példa erre! Pálcikák és ragasztó, semmi más nem kell ehhez a dekorációhoz! Ragasszuk össze a pálcikákat, ha kedvünk tartja, akkor festékszóróval fújjuk le arany, ezüst, bronz vagy bármilyen színre, és kész is!

4. Hűtő mint hóember
A legegyszerűbb, de legnagyszerűbb dekoráció! Gondoltad volna, hogy az óriási, fehér hűtőszekrényed jól fog még jönni valaha? Ezt a trükköt bizony hiperszuper, ezüst, jégkockát adagoló hűtővel nem lehet megcsinálni!

5. Borospohárból gyertyatartó
Fordítsd meg a borospoharat, zsipsz-zsupsz, a „talpára” tegyél mécsest vagy gyertyát, a „hasába” pedig egy kis fenyőágat, bogyókat, karácsonyi gömböket! Egy kis asztalkán dekorációként, vagy egyszerűen az ünnepi asztalra téve is fantasztikusan mutat!

 

NEXT STOP tipp:A dekoráció és egyben a vendégvárás fényét már csak az emeli, ha nem csak a lakás, hanem mi magunk is legjobb formánkban mutatkozunk. Ehhez nem árt valamilyen elegánsabb ruhadarab, amit a Next Stop kik vagy Háda üzleteiben meg is lehet vásárolni!

6. Befőttesüvegből mécsestartó
Még egy szuperegyszerű, de látványos megoldás: vegyél egy üres befőttesüveget, vágj ki papírból egy karácsonyfa vagy csillagformát, ragaszd rá, festékszóróval fújd le, majd távolítsd el a kivágott mintát. Láss csodát, karácsonyi mécsestartó!

7. Karácsonyfa cérnából
Egyszerű, mint a karikacsapás! Karika csapás helyett kúpot kell hajtani, cérnával betekerni, ragasztóval bekenni, ha megszáradt, akkor a papírkúpot kihúzni a cérnafenyő alól, ami megtartja eredeti formáját, így az apró csillagokat vagy csillámport rá is tudjuk tenni. Csodás asztali dísz, főleg ha a tetejére még egy apró gömböcskét is teszünk!

8. Emlékgömb
Ez a megoldás vendégváráshoz a leginkább praktikus! Egyszerű karácsonyfagömbök kellenek hozzá, persze átlátszó műanyagból készültek, ahogyan a képen is látni. A gömbökbe egy-egy fényképet csempésszünk bele, és már elkészült is a személyre szabott ünnepi teríték!

9. Könyvekből karácsonyfa
Ez az ötlet az igazi könyvmolyoknak egy főnyeremény! Sokan vagyunk, akiknek nem elég a könyvespolc adta férőhely, az éjjeliszekrényen vagy a lakás bármelyik pontján kisebb tornyokban állnak a könyvek. Nos, végre egy alkalom, amikor ezt kihasználhatjuk! Építsünk kúpformájú tornyot, díszítsük fényekkel, utána nem marad más hátra, mint csodájára járni az alternatív karácsonyfának!

 

NEXT STOP tipp:Ha véletlenül nem lenne elég könyv otthonodban, akkor kellemeset a hasznossal alapon vásárolj a Lírában könyveket! Olvasgass, utána pedig dekorálj!

10. Létrából karácsonyfa
Ha már alternatív karácsonyfák, íme, az összes megoldások legszemtelenebbike! Létre minden háztartásban van, karácsonyi díszek is jó eséllyel, adjuk össze ezt a kettőt, és már meg is spóroltunk egy karácsonyfa árát! Persze a furcsa kérdéseket feltevő rokonok miatt felelősséget nem vállalunk…

 

NEXT STOP tipp:Attól még, hogy kísérletezünk a dekorációval, az ajándékok ügyében nem árt, ha biztosra megyünk! Ha például táskát vagy cipőt ajándékoznánk, akkor a CCC fantasztikus termékeivel nem lehet mellé lőni!

Kapcsolódó bejegyzések

kari

Karácsonyi rituálék, ihletadó ünnepi szokások

Karácsonyfa Az ünnep klasszikus momentuma, a karácsonyfa felállítása és díszítése német nyelvterületen jelent meg először a XVI-XVII. században, és nálunk máig elengedhetetlen dekorációs kelléke

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás