Kellemeset a hasznossal – 5 tennivaló tél előtt

Az ősz bizonyos értelemben számadás, bizonyos szempontból pedig felkészülés. Számot adunk az eddig történekről, felkészülünk a télre, begubózunk, rákészülünk a meghitt estékre. Előtte persze még akad némi tennivaló, hogy aztán élvezhessük a munkánk gyümölcsét, hogy igazán pihentetők legyenek az édes semmittevések!

1. Nagytakarítás

Legtöbben, ha nagytakarításra gondolnak, akkor a tavaszt rögtön mellé is rendelik, a haladók viszont már ősszel is nagytakarítanak! Mi leginkább az őszi nagytakarítást preferáljuk, hiszen a nyár folyamán sokkal kevesebb időt töltünk otthon, a téli délutánok és koraesték viszont javarészt otthon telnek, akkor már miért ne töltsük rendezett, tiszta környezetben? Amíg süt a nap, amíg lehet szellőztetni, van lehetőség tenni-venni, jönni-menni, ne hagyjuk ki!

NEXT STOP tipp: A dm üzleteiben már vegyszermentes tisztító és mosószereket is tudtok vásárolni! Ha fontos a bőrötök egészsége és a környezet védelme! 😉

2. Lomtalanítás
Ha már takarítás, akkor ne aprózzuk el! Ha valakire az országos lomtalanítás nem hat ösztönző erővel, akkor mi más? Végre megszabadulhatunk minden limlomtól, arra viszont okvetlenül figyeljünk, hogy azokat a tárgyakat, ruhákat, bútorokat, amik másnak még jól jöhetnek, még használható állapotban vannak, ne dobjuk ki, hanem találjunk módot az elajándékozásukra, valaki biztosan örülni fog nekik!

3. Sütés-főzés
Kísérletezzünk bátran, hiszen ennek most van itt az ideje! Mégis ki akarna télen egy kudarcba fulladt gasztronómiai próbálkozás után leugrani a boltba, hóesésben és mínuszokban újra megvenni a hozzávalókat?! Ha most nincsen a kamrában az, amire szükség van, akár egy pikáns fűszer az ázsiai vacsorához, az őszi lombok alatt ilyenkor még a boltba való séta is élményszámba megy

NEXT STOP tipp: Ha a sétád a NEXT STOP-ba vezet, akkor ugorj be az ALDI-ba, a tuti receptötleteket pedig lesd el honlapjukról, azon belül a Tippek, trükkök menüből!

4. Kertrendezés
Ha már mindenhol rendet vágsz, akkor ne feledkezz meg a növényekről sem! Ha kert, akkor a kötelező levélgereblyézéseken kívül most még elültethetsz facsemetéket vagy bokrokat. Ha pedig erkélyen vagy verandán éldegélnek a zöldikék, akkor egyértelmű, hogy a jó időhöz kell igazítani az átültetéseket!

NEXT STOP tipp: Növények? Oázis! Forduljatok bátran az Oázis munkatársaihoz bármilyen kérdéssel, ha pedig már kész a terv, akkor vásároljátok meg a hozzávalókat a NEXT STOP Oázis üzletében!

5. Felújítások
Aláírjuk, nem feltétlenül őszi teendő, viszont mi a helyzet akkor, ha tavasszal nem kerítettünk sort erre? Egy gyors tisztasági festésre, nyílászáró cserére, parkettacsiszolásra van még idő! Ha ezek valamelyike kimaradt, de nem akarunk várni vele egy fél évet, akkor neki lehet még esni!

5+1 A megérdemelt pihenés
Miután pedig megtettünk mindent, amit szerettünk volna, akkor tényleg megérdemelt a pihenés! Nézzünk végig munkánk gyümölcsén, majd vegyünk elő egy jó könyvet! Előző cikkeink egyikében fantasztikus könyveket ajánlottunk, elsősorban kiskamaszoknak, ha viszont kimaradt valamelyik, akkor még nem késő pótolni! Klikk ide a listához!

Kapcsolódó bejegyzések

lakber

Kövesd a trendeket az otthonodban is! – 2019-es ötletek a lakberendezésben

Ismerjétek meg, hogyan gondolkoznak a szakemberek otthonainkról 2019-ben! Szó lesz bútorokról, kiegészítőkről, színekről és stílusokról egyaránt. Ahogy az elmúlt években, idén is egyre nagyobb

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás