ANYÁK NAPI TIPPEK

Bár az év minden napján érdemes köszönetet mondani édesanyáinknak mindazért, amit értünk tesznek, van egy különleges nap az évben, amikor minden róluk szól. Ha az ajándékozásról van szó, egyértelműen a saját készítésű apróságoknak örülnek legjobban. Mutatunk néhány ajándéktippet, amik nem igényelnek sok időt, mégis szívvel-lélekkel töltik meg az ajándékozás pillanatát.

1. Mini sziklakert ajándékba anyák napjára

Növénykedvelő anyukáknak szuper ajándék anyák napjára, hiszen ahányszor csak öntözni, ápolni kell a mini sziklakertet biztosan eszébe jutunk róla. Nem is kell hozzá más, mint egy kisebb méretű üvegedény (kerek terrárium) vagy már használaton kívüli üvegpohár. Ezeket aztán üvegfestékkel, körömlakkal feliratozhatjuk, megfesthetjük. Ehhez a saját készítésű anyák napi ajándékhoz el kell bizony látogatnunk a legközelebbi kertészetbe, hogy virágföldet és pár kisebb pozsgást beszerezzünk.

2. DIY bögre anyák napjára
Mindenkinek az anyukája használ bögrét: az anyukák, nagymamák kávéznak, teáznak vagy csak úgy megisznak egy nagy pohár vizet. Ehhez készítsünk nekik DIY anyák napi ajándékot akár kétféleképpen. Ha színes, márványos bögrét szeretnénk, akkor egy vízzel félig telt műanyag edénybe öntsünk körömlakkot, egy pálcikával keverjük kissé el és mártsuk bele a bögrét, a megfesteni kívánt felével. Papírtörlőn hagyjuk megszáradni. Színes, pöttyös bögrét pedig akrilfesték és fültisztító pálcika vagy kisebb szivacs segítségével készíthetünk.

3. Fényképes fakocka anyák napjára
Igazán személyre szabott anyák napi ajándékot készíthetünk a gyerekek fényképeivel. Ezt az ún. ragasztásos fotótranszfer technikával tudjuk a legszebben elkészíteni. A fotót először tükrözzük, lézernyomtatóval sima papírra kinyomtatjuk és dekupázs ragasztóval lekenjünk a fa alapot és a fotó színes felét is. A fotót rásimítjuk az alapra, kinyomkodjuk a légbuborékokat és hagyjuk megszáradni. Száradás után kevés vízzel ledörzsöljük a felesleges papírréteget. A végeredményt kicsit megcsiszolhatjuk, ha vintage hatású anyák napi ajándékot szeretnénk készíteni.

Kapcsolódó bejegyzések

blog009

Ajándékpara helyett ‒ 10 meglepi, amivel nem lőhetsz mellé

Karácsony ünnepe elsősorban a szeretetről, családról, szeretteinkről szól, ehhez kapcsolódik az ajándékozás, ami tulajdonképpen a szeretet kifejezésének egy módja. Sokszor viszont az ajándékozás már

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás