Színre színt! Avagy kívül-belül ősz

Hazafelé bandukolunk. Ahol tegnap még az aszfalt felett vibrált az izzó levegő, most mindent sárguló levelek borítanak. Beköszöntött a legszínesebb évszak, az ősz, amely minden érzékünknek élményeket nyújt: az illatok, a különleges fények, formák. Koppanva hullik le valahol egy vadgesztenye, és miközben halljuk azt is, ahogy tovagurul, felidéződnek gyermekkorunk emlékei a figurakészítésről, a falevél ragasztásról, a botbaba farigcsálásról, és sok más olyan elfoglaltságról, időtöltésről, amely úgy igazán, tipikusan őszi. És erről pedig az jut eszünkbe, hogy ha már itt kint ilyen színpompás a világ, miért ne csempészhetnénk be ebből valamit otthonunkba is? És ekkor lehajolunk, és elkezdjük gyűjtögetni a leveleket, gallyakat, gesztenyét…

 

Másolni ér!

A hangulat, amit a természet megteremt ilyentájt, tökéletes! Nem kell újra feltalálnunk semmit sem ahhoz, hogy otthon is ugyanez vegyen körül bennünket. Szedjük le a srácokat a számítógépről, és induljunk beszerző útra! Ha a falevelek már megvannak, ha gesztenyéből is feltankoltunk, irány a Next Stop Üzletközpont, ahol teljessé tehetjük a képet – szó szerint: képkeret az alkotásokhoz, színes kötöző, ragasztó, egy szép váza, gyertyák, vagy bármi, amire szükségünk lehet, sőt! Ha kicsit böngészünk, egész biztosan új ötleteket is hozhat a látogatás. Ha minden megvan, egy kakaó vagy tea mellett megszőhetjük a tervet, és végiggondolhatjuk, mindent megvettünk-e. 

 

 

A polc különleges díszei

Ha már a Next Stop Üzletközpontban járunk, ne hagyjuk ki a Lírát! Egy jó kis könyv nem csak akkor az ősz tökéletes velejárója, ha a borítója illik a dekorációhoz – bár ez is lehet egy döntés. Az időszakhoz illő olvasmány hozzájárulhat a különleges hangulathoz. Nem, nem kell itt melankolikus háborús regényre gondolni! Egy kellemes novellás kötet, egy versgyűjtemény, vagy a régóta kerülgetett nagyszabású szerelmes regény pont megfelelő lehet. A polcon is jól mutat majd, de még jobb lesz kézbe venni, és jól megérdemelt jutalomként olvasgatni, amikor már megvagyunk a dekorációval.

 

Jöjjenek az ötletek!

Na jó, ez a blog mégiscsak az őszi dekorációs ötletekről kellene, hogy szóljon, nem? Végül is ezt ígértük. Bocsássa meg a nyájas olvasó az elkalandozást, de ez az évszak annyira tele van érzelemmel, emlékkel mindenki számára, hogy nehéz röviden és szikáran írni róla. De akkor pár tipp, amivel a kinti világ egy kicsit benti is lehet. A már említett gesztenyefigurákat mindenki ismeri. Nem kell hozzá más, vagy több, mint némi vadgesztenye, gyufa, bicska és ragasztó. Ha cifrázni akarjuk, szerezhetünk még kis műanyag szemeket, amelyektől még viccesebbek lesznek, illetve a klasszikus két láb – két kéz – fejecske iskolától eltávolodva mást is megformázhatunk, akár kedvenc filmjeink szereplőit is. Na, itt megengedett a számítógép- vagy mobilhasználat is az ihletszerzéshez. Ha megvannak a figurák, összerakhatunk belőlük olyan életképeket, amelyeket a polcra téve a vendégek majd hosszasan nézegethetnek. 

A színes falevelek felragasztása sem újkeletű móka. Ha hozzájuk illő keretet is sikerült beszereznünk, ez az ősz hosszú ideig élénken élhet majd az emlékeinkben, a falra kiakasztott képen.

 

Érzékeknek érzékenyen

Készen vannak a figurák? Falevél képek díszítik a falakat? Színes gyertyák pislákolnak a polcon? Kedvenc könyv beszerezve? A szemünk már jólakott a látvánnyal? Ne feledkezzünk meg a többi érzékszervünkről sem! Az ősz a természetben is több, mint színek, formák tobzódása. Az összes érzékünkre hatnak az élmények ilyenkor. Egy jól megválasztott, kellemes, halk, netán kicsit spirituális zene, vagy akár természeti hang – madárcsicsergés, patakcsobogás – jól kiegészíti a dekorációnkat, amin olyan sokat dolgoztunk. Használjuk bátran a számítógépet, mobiltelefont a kikapcsolódáshoz, az atmoszféra teremtéshez! És az illatok! A Next Stop üzleteiben találunk kedvünkre füstölőket, illatosítókat, illatgyertyákat is. Minden együtt van már, hogy az ősz az otthonunkba is beköltözzön. Minden…? Majdnem! 

 

Még egy falat ősz

Belekóstolni az őszbe – szó szerint – élmény! Ilyenkor valahogy már kevésbé kívánjuk a jéghideg gyümölcslevest, de még nem vágyunk annyira a tűzforró húslevesre sem. Szerencsére vannak tipikus őszi ételek, amelyeket mindenki szívesen lát az asztalon. Nyithatunk egy finom sütőtök krémlevessel, majd következhet valami izgalmas gombás étel, és a végére a megunhatatlan klasszikusok valamelyike: mézes krémes vagy almáspite. Persze ha egy tál tepertős pogácsát felejtünk kint az asztalon, azért sem fog senki megharagudni. Talán csak az, aki fogyókúrázik.

Kint már alkonyodik, az őszi nap aranyló sugaraitól még különlegesebb minden: igazán színpompás fináléval nyugszik le. Itthon is minden együtt van: a dekoráció a szemet gyönyörködteti, miközben halk erdei madárcsicsergés szól, és kellemes illat simogatja a lelkünket. Az asztalon a pogácsa, a kezünkben a könyv. Érezzük, hogy most jó élni!

Legyen az ősz mindannyiunknak kellemes, és élményekkel teli!

Kapcsolódó bejegyzések

cim

Egy kis romantika: őszi randitippek

Azért, mert véget ért a nyár, még nem kell lemondani a kültéri programokról. Gyönyörű színekben pompáznak a fák, hullanak a falevelek, de a nap
blog023

5 kellék, ami nélkül nem piknik a piknik

Ha tehetnénk, nyáron az egész napot a természetben töltenénk. Te is így vagy vele? Ha igen, akkor ez a blogcikk Neked szól! Segítünk Neked
blog008

10 olcsó és egyszerű DIY karácsonyi dekoráció!

Habár még jócskán előttünk van karácsony ünnepe, ettől függetlenül nem árt, ha idejében elkezdjük a dekorálást! A készülődés alatt persze ne kötelező, erőltetett programokat

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás