Mi legyen a gyerekkel? – A legjobb nyári táborok

Sokféle szempont szerint keresgélhetünk, de legjobb talán az, ha gyermekünk érdeklődési körére alapozunk, olyan tábort választunk, ami nem lesz teljesen idegen neki. A társaság, a helyszín, a felnőttek természetesen újak lesznek, ha viszont a tevékenységi kör valamennyire ismerős neki, könnyebbé tehetjük a beilleszkedést. A legfontosabb kérdés tehát a következő: milyen gyereknek is választunk tábort?

 

NextStop_blog_illusztracio

Az állatimádó

Ha kicsinyünk minden idejét legszívesebben állatok között töltené, akkor szerencsések vagyunk, sőt, ennél hálásabb helyzet szinte nincs is. Garantáltan el fogja nyerni a tetszését, ha állatkerti táborba íratjuk be, többek között a Fővárosi Állatkert is indít Zoo Tábort. Persze az állatkerteken és vadasparkokon kívül is van élet, ha igazán tanulságos hetet szeretnénk gyermekünknek, akkor menhelyek és állatotthonok táboraiba is küldhetjük.

 

NextStop_blog_illusztracio

A művész

A hétköznapok szintjén lehet, hogy nem könnyű elfoglaltságot találni egy igazi kis művészpalántának, de a nyári táborok palettáján ebben az esetben is van miből választani. Festő-, rajz-, kerámia-, üvegműves- vagy éppen divattervező tábor? Ha év közben is jár különórára, akkor végképp adja magát a döntés!

NextStop_blog_illusztracio

A sportos

Mindannyian ismerjük a szinte leállíthatatlan, örökmozgó rosszcsontokat. Nekik sokszor mindegy is, hogy milyen a labda: pingpong, tenisz, kosár, kézi vagy éppen foci, a lényeg a mozgás. A nyári táborok között szerencsére itt is nagy a felhozatal, ráadásul korántsem csak labdás sporttáborok vannak. Falmászástól kezdve harcművészetig széles a választék!

NextStop_blog_illusztracio

A zseni

Ha nyári táborra gondolunk, akkor elsőre aligha az ugrik be, hogy az osztályelsők, matekzsenik, leendő feltalálók nagy csapatokban múlatják az idejüket. Pedig manapság már ez is lehetséges! Csillagászati tábor, régész tábor, programozó tábor, sakk tábor, hogy csak pár rendhagyó lehetőséget említsünk…

NextStop_blog_illusztracio

A különc

A különc gyerekek sokszor élénk fantáziájukkal tűnnek ki kortársaik közül, inkább elvonulva, saját világukba merülve töltik az idejüket. Az ilyen lurkók szinte kivirágoznak, ha hozzájuk hasonlókkal játszhatnak. Persze felmerülhet a kérdés: van egyáltalán ilyen tábor? Naná! A szerepjátékos táborokat pont nekik találták ki! Ilyenkor egy teljes héten keresztül egy fiktív karakter bőrébe bújhatnak, így élhetnek át fantasztikus, nem mindennapi kalandokat.

 

Next Stop tipp: Bármilyen táborba is küldjük csemeténket, gondoskodjunk róla, hogy a legszükségesebb útravalókat beszerezzük neki. Például naptejet és szúnyogriasztót a dm vagy Rossmann üzleteiből, alkalmas cipőt és „játszós” ruhát a CCC-ből vagy a Hádából, ha pedig könyvet is tennénk a hátizsákba, akkor a Líra könyvesboltja lesz a megoldás!

Kapcsolódó bejegyzések

nyar2

Így készülj fel a gondtalan vakációra!

Kikapcsolódás csöppséggel Egy apróság szinte mindenhol jól tudja érezni magát: legyen vízpart, lehetőleg élménymedence, egy kis arcfestés és kézműveskedés. A megszokott napirend főbb elemein
strand

Strandolás a legfelsőbb szinteken – Kihagyhatatlan strandkellékek és kütyük

Strandolni sokféleképpen lehet: ebéd után gyorsan leszaladva-éppen megmártózva, egész nap kint fekve-bóbiskolva, egy pillanatra sem megállva-sportolva vagy zenét hallgatva-barátokkal sörözve. Ehhez illően rengeteg strandkelléket

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás