Március, az ismeretlen

Számos ismert, és méltón megünnepelt napot ismerünk mind, ami márciushoz kapcsolódik. De még e hónapnak is vannak titkai, olyan rejtett kincsei, amelyekről nem biztos, hogy mindenki tud. Például a neve. Biztos sokak előtt ismeretes, de azért érdemes megemlíteni, hogy Marsról, a hadistenről kapta. Vajon van köze ennek ahhoz, hogy ez a hónap az, amelyik legyőzi a telet? Talán. Annyi bizonyos, hogy a tavasz beköszöntének ünnepét látja benne a legtöbb ember. Ez akkor is így van, ha tél néha még beleharap ilyenkor a hajnalokba, mert az már inkább csak egy utánunk dobott utolsó gonoszkodó hógolyó, amitől már nem ijedünk meg.

Na de nézzük a kevésbé ismert, de szerintünk érdekes, jeles napokat.

 

Március 17: az alvás világnapja.

A tavaszi napéjegyenlőség napját megelőző pénteket nevezték ki ennek, ami idén 17-e. Amerikából indult 2008-ban, de immár több, mint félszáz országban megemlékeznek róla. Kiváló alkalom, hogy kicsit eltűnődjünk az alvás fontosságán, és megvizsgáljuk: mi az életkorunknak megfelelő minőségű és mennyiségű alvással pihentetjük-e a szervezetünket? A babák napjuk jelentős részét alvással, aminek a felét álmodó alvással töltik. Később mindkettő aránya csökken, és a kamaszkor végére beáll a felnőttekre jellemző 6 óra álom nélküli alvás és 2 óra álommal.  Az alvás fontos! Nem véletlenül töltjük életünk egyharmadát vele. A jó minőségű alvás segít a jobb életminőségben, kihat az egészségünkre, de olyannyira, hogy még az élethosszra is hatással van. Az alvás világnapján gondoljunk erre, és ha valamit változtatnunk kell, tegyük meg! Ha például telefonozás helyett egy jó könyvvel zárjuk a napunkat, már jobban fogunk aludni. Ehhez a Líra kiváló forrás. Ha a pihenéshez egy finom tea segíthet hozzá, a hozzávalók, a csészétől a teafüvön át a vízforralóig szintén beszerezhetőek nálunk. Figyelem: mi csak az eszközöket tudjuk biztosítani, a szándékot, elhatározást nem.

Még egy érdekesség a végére: a delfinek nem ünneplik ezt a napot, és nem csak azért, mert nincs naptáruk, hanem azért sem, mivel ők sosem alszanak a mi értelmezésünk szerint. Hol az egyik, hol a másik agyféltekéjük alszik, az aktív ez alatt 100%-os teljesítményen „ügyel”.

 

Március 19: ügyfelek napja.

Litvániából indult a kezdeményezés 2010-ben azzal a céllal, hogy a vállalkozások fejezzék ki köszönetüket vásárlóiknak, partnereiknek, hiszen a legjobb szolgáltatás, a legremekebb áru sem ér semmit elégedett és hűséges ügyfelek nélkül. Ezzel mi is mélységesen egyetértünk, ezért itt és most szeretnénk megköszönni minden kedves vásárlónknak, amiért bizalmával megtiszteli a Next Stopot és üzleteit. Bízunk benne, az év többi napján is érzik, mennyire fontosan nekünk, de ezen a napon hadd hangozzék el ez szavakkal is! Köszönjük!

 

Március 20: a boldogság napja.

Az ENSZ Közgyűlése 2012 júniusában jelölte ki ezt a napot, amit aztán 2013-tól kezdve világszerte meg is ünnepelnek. A világszervezet nyomatékosan kérte az országokat, hogy ne bagatellizálják ennek a napnak a jelentőségét, hanem igenis fektessenek hangsúlyt rá, hogy megfelelő módon ünnepeljék – különösen az oktatásban.

A boldogság nem egy egzakt dolog. Hogyan ünnepelhetnénk meg?  Először is talán fogadjuk el – már ha egyáltalán van időnk ezen elgondolkozni a hétköznapi verkliben –, hogy mindenkinek más okoz boldogságot: egy mosoly, egy ölelés, mozgás a szabadban, mások öröme… és számtalan dologgal folytathatnánk a sort. Ha például a barátokkal eltöltött idő okoz boldogságot, idézzük fel, mikor beszélgettünk utoljára egy jót, és már tárcsázhatjuk is azt, akivel ezt sürgősen pótolnunk kell – mondjuk a Next Stop kávézójában.

A boldogsághoz mindenki ért! Mindenki tudja, mi a kulcsa a saját boldogságának. Csak néha elfelejti, hova tette. Kicsit keresni kell – de megéri!
Egy születésnapi üdvözlőlapon olvasható sorral zárjuk a boldogság napjáról szóló bejegyzésünket:

„Nem az számít, mennyi az éveid száma az életedben, hanem az, mennyi élet van az éveidben!”

Boldog boldogság napot!

 

Kapcsolódó bejegyzések

farsang2

Tavaszváró népszokások

A magyar egy erősen népszokásos nép. Ha ilyen szót nem hallottál még sosem, az nem a Te hibád, mert most született meg. Amikor ez
blog014

Így varázsolj tavaszi hangulatot otthonodba!

Egy ilyen végtelennek tűnő január után még jobban áhítozunk a tavaszi napsütésre, mint valaha. Nem csak a természet, de ruhatárunk és lakásunk is új

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás