nextstop.hu/imadjuk-az-epret-2/
Next Stop

Imádjuk az epret!

2018. 05. 23.

Már alig vártuk, hogy elérkezzen az eperszezon és most, hogy itt van, adunk néhány tippet, hogyan varázsolhatjátok édessé mindennapjaitokat eperrel!

1. Epres tiramisu
• 70 dkg eper
• 25 dkg babapiskóta
• 25 dkg mascarpone
• 10 dkg porcukor
• 3 tojás
• 1 teáskanál citromlé

Elkészítés ideje: 15 perc
Az epret jól mosd meg, majd csepegtesd le, és vágd ketté. A felét botmixerrel pürésítsd, keverj hozzá fél deci vizet és egy teáskanál citromlevet, majd forrald fel. A krémhez a mascarponét dolgozd habosra a cukorral, és egyesével tedd hozzá a tojások sárgáját. Verd fel a tojásfehérjét, és óvatosan forgasd össze a krémmel. Egy tál aljába rakj egy sor babapiskótát, kend rá az epres szószt és a mascarponés krém felét. Tégy rá epret, majd pakold rá a megmaradt piskótát. A tetejére krém kerül, majd díszítsd a megmaradt eperrel. Tedd legalább négy órára a hűtőbe, de a legjobb, ha egy éjszakán át pihenteted. Tálalás előtt díszítsd mentával.

 

2. Epres leveles

• 2 csomag leveles tészta
• 50 dkg eper
• 25 dkg krémsajt
• 2 csomag vaníliás cukor
• 8 dkg porcukor
• 3 dl habtejszín
• 1 csomag habfixáló

A cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet és a lágy vajat alaposan keverd össze, majd dolgozd hozzá a tojásokat. A lisztet szitáld át, vegyítsd a sütőporral, és finom mozdulatokkal forgasd a tojásos keverékhez. Végül rakd hozzá a megmosott, kicsumázott, darabokra vágott epret.A muffinsütőt béleld ki kapszlikkal, és töltsd háromnegyedig a tésztával. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 20 perc alatt. A biztonság kedvéért végezz tűpróbát, tehát szúrj az egyik muffinba tűt vagy hegyes kést. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben rátapad a tészta, süsd tovább. Rácsra téve hagyd kihűlni a sütiket, tálaláskor még porcukorral is megszórhatod.

3. Epres hajtogatott pite

• 20 dkg liszt
• 10 dkg vaj
• 1 evőkanál tejföl
• 1 evőkanál hideg víz
• 1 csomag vaníliás cukor
• csipet só
A töltelékhez
• 35 dkg eper
• 4 evőkanál eperlekvár
• barna cukor

A lisztet keverd össze a sóval, a vaníliás cukorral, majd gyors mozdulatokkal morzsold össze a hideg, darabokra vágott vajjal. Ha jó morzsalékos, kanalanként rakd hozzá a tejfölt és a vizet, majd gyúrd össze. Akkor jó, ha fényes, sima és könnyen nyújtható. Ha szükséges, adj még hozzá egy evőkanál tejfölt. Csomagold folpack fóliába, és tedd egy órára a hűtőbe, hogy könnyebben tudj majd vele dolgozni.Pihentetést követően a tésztát gyúrd át, és nyújts belőle egy körülbelül fél centi vastag kört. Rakd át egy sütőpapírra, majd kend meg az eperlekvárral úgy, hogy a szélén hagyj két-három centi üres helyet. Halmozd rá a megmosott, darabokra vágott epret, és szórd meg barna cukorral. Tedd a serpenyőbe, a szélét hajtsd fel, és kend meg a villával felvert tojással. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt.


Hamarosan újabb bejegyzéssel jelentkezünk, addig is, ha tetszett, amit olvastál, oszd meg Facebook ismerőseiddel is!

Tökéletes fürdőruha minden alakra!

LEGYEN MINDEN NAP A FÖLD NAPJA!

Tippek húsvétra