nextstop.hu/igy-varazsolj-tavaszi-hangulatot-otthonodba-3-2/
Next Stop

Tippek húsvétra

2018. 03. 26.

A tavaszi szünet jó alkalom arra, hogy összehozza a családot. A húsvéti közös készülődés pedig mindig izgalmas feladatnak bizonyul, ki-ki saját tehetsége és kreativitása szerint könnyen varázsolhat húsvéti hangulatot otthonába. Összegyűjtöttünk pár ötletet, hogyan készítsünk otthon, saját kézzel díszeket.

1.Virágos ládika

Keressünk egy kiszuperált faládikát, amit kedvünkre alakíthatunk. Először is sablon segítségével rajzoljuk körbe a nyuszi mintákat, majd fessük le pink festékkel a láda oldalait – persze a nyuszikat ne mázoljuk le -, és várjunk, amíg teljesen megszárad a festék. Ezután fessük meg a nyuszikat is, és ezzel lényegében készen is vagyunk. Már csak a láda beültetése várat magára, ezt mindenkinek a saját ízlésére bízzuk.

2. Kifújt tojás
Ez egy olyan technika, amit bár mindenki látott már, nagyon kevesen tudják elkészíteni. Ezzel a pár lépéses útmutatóval és persze rengeteg türelemmel azonban bárkinek sikerülhet! A megmosott, megszárított tojás két végét hegyes zsákvarrótűvel óvatosan szúrjuk ki, majd a lyukat tágítsuk akkorára, hogy egy hurkapálca vagy fogvájó beleférjen. (Minél nagyobb a lyuk, annál könnyebben tudjuk kifújni a tojást). Az egyik lyukba erősen fújjunk bele, a tojás tartalmát engedjük tálba. Ezután hideg vízzel öblítsük ki a tojást és hagyjuk megszáradni.

3.Tojásfa

Amire szükségünk lesz: gyümölcsfaág, aranyesőág, vagy barkaág és színes tojások. A faágakat tegyük egy vízzel teli befőttesüvegbe, amit később becsomagolhatunk színes papírba a szebb látvány kedvéért. Aggassuk rá a tojásokat és már csak meg kell várnunk, hogy virágba boruljanak az ágak.

 


Hamarosan újabb bejegyzéssel jelentkezünk, addig is, ha tetszett, amit olvastál, oszd meg Facebook ismerőseiddel is!

Így kuckózz be tél végén!

Így varázsold tökéletessé a Valentin-napot!

Ajándékpara helyett ‒ 10 meglepi, amivel nem lőhetsz mellé