Ettől lesz mágikus az idei Halloween – 5 tipp a készülődéshez, programokhoz

NextStop_blog_illusztracio

Póklámpások

Kisebb dísztökökből és fekete zsenília drótokból készítsetek pókocska mécseseket! Az a legbiztonságosabb, ha elektromos mécsest raktok a tök belsejébe, nehogy kigyulladjon valami a lakásban. Vájd ki a dísztök belsejét, hogy a mécses kényelmesen elférjen majd benne. Vágd megfelelő méretűre a zsenília drótokat, hajlítgasd meg pókláb formájúra, és szúrd őket a tökbe. Amikor elkészültek, tegyétek ki a pók-mécseseket mindenfelé a lakásban: kerülhet belőlük a lépcsőre, ablakba, szekrényre is.

 

NextStop_blog_illusztracio

Múmia muffin

A muffin készítéshez kereshetsz sütőtökös receptet, hogy igazán autentikus légy, de ha nincs időd rá, megteszi a jól bevált muffin recepted is, a lényeg úgyis a díszítésen van. A mintázáshoz az összetört fehér csokoládét kevergetve olvaszd meg gőz fölött, vigyázva, lassan, nehogy túlhevüljön az alapanyag. Hagyd kicsit visszahűlni, hogy ne legyen túl folyékony, majd kanalazd egy tiszta zacskóba. Vágj a csücskére egy kis lyukat, és rajzolj a muffinok tetejére cikcakk alakban múmia fáslikat. A szemekhez használhatsz cukordrazsét vagy étcsokit.

 

NextStop_blog_illusztracio

Sütőtök turmix

Hogyan tudod felhasználni a sütőtök lámpás kifaragása után megmaradt ízletes tökbelsőt? Főzd meg (persze csak akkor, ha ehető tökből készül a töklámpásod), majd egy tálba szedve adj hozzá görög joghurtot, barna cukrot, őrölt fahéjat és szerecsendiót. A mennyiségeket a sütőtök határozza meg, s mivel a legvégén is alakíthatsz még az ízvilágon, ezért lerontani nem lehet. Tedd az összes összetevőt egy turmixgépbe, és keverd össze a szokásos módon, míg teljesen sima állagú nem lesz. Akár desszert helyett is kínálhatod, ha a tetejére egy kis tejszínhabot is halmozol.

NextStop_blog_illusztracio

Rémséges társasjátékok

A legnagyobb kedvencünk a Munchkin a témában. Nagyobbaknak ajánlott, és garantált vele a lidérces hangulat. Számos horror tematikájú kiegészítő és alapjáték jelent már meg hozzá, melyek közül a zombis magyar nyelven is elérhető. Ha nincs kéznél ilyen „vérfagyasztó” játék, ne csüggedj, kis túlzással bármilyen társast át lehet úgy alakítani, hogy passzoljon egy Halloween-bulihoz. Használd a képzelőerőd, légy kreatív, cserélj le pár kelléket, kiegészítőt vagy tegyél egy alkalomhoz illő csavart a játékmenetbe!

 

NextStop_blog_illusztracio

Lidércek mozija

Nincs beöltözős Halloween party a közelben, pedig szeretnétek átszellemülni? Semmi gond, mozizzatok együtt otthon! Korosztálytól függ, mit érdemes műsorra tűzni, de szerencsére elég nagy a választék a témában. Kisebbekkel a Szörny Rt. vagy a Hotel Transylvania lehet a befutó, hiszen a szerethető, humoros figuráknak köszönhetően az ijesztő közeg sem annyira félelmetes. A nagyobbakkal pedig nosztalgiázhattok az olyan klasszikus „rémfilmeken”, mint az Addams Family vagy a Casper.

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

divat

Így dobd fel a ruhatárad! – őszi divat trendek

Azon már meg sem lepődünk, hogy a trendek időről időre újra felbukkannak. Ezért is selejtezz nagy körültekintéssel az éppen nem hordott ruhadarabok közt, mert
farsang

Így búcsúznak a téltől itthon és a nagyvilágban! – Farsangi szokások

Az időszak elnevezése német nyelvterülethez köthető, a „Fastenschank”, azaz „böjti kocsma” szó, amely többszörös szókapcsolat és átalakulás után nyerte el mai „farsang” formáját. Ez

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás