DIY karácsonyi ajándékok, szívvel-lélekkel

Valószínűleg mindenki egyetért abban, hogy a saját kézzel kreált ajándékok a legkülönlegesebbek, hiszen ezek mindig szívvel-lélekkel készülnek. Idén alkossátok meg Ti magatok azt, ami a fa alá kerül, és biztosak vagyunk benne, hogy szeretteitek értékelni fogják kreativitásotokat és az egyediséget. 

A DIY ajándékokkal egy picit önmagunkból is adunk: a szeretetet, ötleteket, és nem utolsósorban az egyéniségünket. 

A lényeg: engedjétek szabadjára a fantáziátokat és élvezzétek az alkotás örömét! Ha pedig éppen nem jut eszetekbe semmi, hoztunk pár ötletet, amikkel Ti is könnyedén boldogultok! 

 

A filcből készült karácsonyi díszek nagyon mutatósak és megcsinálni sem nehéz őket. A legegyszerűbb, ha letöltünk mintákat, amiket csak körbe kell rajzolni a filc anyagon, majd azt körbevágni. Minden mintából két darabra lesz szükségünk, hiszen eleje és háta is van a dísznek. Dekorálhatunk gombokkal, másik anyaggal, cérnával stb. Ha a díszítés kész, pelenkaöltéssel összevarjuk a kivágott mintákat. Mielőtt az alját is összeöltenénk, vattát tömködünk bele, hogy szép tartása legyen. Ezt követően az alját is összevarjuk és már csak az akasztót kell rávarázsolnunk pár öltéssel. Készítsünk egy egész szettet, így biztosan mindenkinek jut majd a családban! 

 

Különböző festési technikákkal is csodás dolgokat lehet létrehozni.  Készíthetünk asztali vagy fenyőfa díszt, könyvjelzőt, faliképet… csak a képzeletünk szabhat határt. Pöttyözős technikával kifejezetten egyedi alkotások készíthetőek és a kisebb gyerekek is könnyen meg tudják csinálni. A nagymama biztosan nagyon fog örülni egy ilyen műalkotásnak a kisunokától!  Festésre fel!

 

Egy saját magunk által összeállított, egyedi motívumokkal dekorált ajtódísz gyönyörű ajándék, de ha az ünnepi asztalt szeretnénk feldobni egy szép koszorúval, az is tökéletes választás lehet. Mindössze egy koszorúalapra, fenyőágakra, különböző színes termésekre és néhány díszre lesz szükségünk. A koszorúalapra felrögzítjük az ágakat, majd ragasztópisztoly segítségével a többi dekorációt is felhelyezzük. Nagyon mutatós lesz a végeredmény, aminek bárki örülne.

 

Készítsünk egyedi mécsestartót egyszerűen! Alig pár dologra van hozzá szükség: egész fahéj rudak, üveg mécsestartó, mécses és egy szalag. Gyönyörű kelléke lesz szeretted otthonának és az illata sem elhanyagolható! Egyszerű, gyors és szép ajándék.

 

Csináljunk karácsonyi képeslapot! Rajzoljunk, fessünk, ragasszunk, vágjunk, hajtogassunk… Ötvözzük bátran a különböző technikákat! A végeredmény biztos, hogy egyedi lesz. 

 

Nagyon feldobják a lakást a karácsonyi füzérek, főleg, ha azokat mi magunk készítjük el. Csinálhatunk fonalból karácsonyfát, gyöngyöket fűzhetünk rá, de még egy kis égősorral is dekorálhatjuk, hogy a sötétben is mutatós legyen. A fonalakat vágjuk fel kisebb darabokra és csomózzuk meg őket középen, így a fa teteje máris elkészült. Ezt ismételjük meg még egyszer, kössük össze a kettőt és fűzzük fel a madzagra. 

Reméljük, hogy az ötleteink között Ti is találtatok olyat, amit szívesen elkészítetek. Alkossatok szabadon, mutassátok meg a kreativitásotokat! Ki tudja, ezt az oldalatokat talán még kevesen ismerik…  

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és ötletgazdag ajándékkészítést kívánunk mindenkinek!

 

Kapcsolódó bejegyzések

kari

Karácsonyi rituálék, ihletadó ünnepi szokások

Karácsonyfa Az ünnep klasszikus momentuma, a karácsonyfa felállítása és díszítése német nyelvterületen jelent meg először a XVI-XVII. században, és nálunk máig elengedhetetlen dekorációs kelléke
blog031

DIY adventi kalendárium – 5 szuper tipp házilag!

Te hogy éled meg az adventi időszakot? Napról napra számolsz vissza, mint gyermekkorodban, vagy inkább az egész a rohanásról és a készülődésről szól? Akármelyik

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás