Családi programok a Next Stop ajánlásával! Ezeken a helyeken az egész család jól érezheti magát!

1. Normafa

Nyáron és télen is túlzottan frekventált hely, épp ezért nem is kedveljük annyira. De például egy hétfő délelőttön, amikor itt jártunk, egészen kicsi volt a népsűrűség – ha lehet, érdemes hétköznap menni. Megújul a Normafa infrastruktúrája – ami jó hír, szép lett a felújított, kibővített új nagyjátszótér, és külön pirospont, hogy WC is van a közelében, viszont a játékok egy része már most használhatatlan, jó lenne gondosabban karbantartani. A rétesesnél mindig hosszú a sor, de megéri, mert még mindig nagyon jó.

2. Skanzen, Szentendre
Ezzel a tippel a kötelező virágvásárlást és ajándékozást egyszerre tudja le, pont ezért az egyik legjópofább és legköltséghatékonyabb DIY tipp anyák napjára. Elkészítéséhez üreges kartonbetűkre, ragasztóra, sniccerre és némi mű-, illetve igazi virágra van szükség, a feladata pedig csak annyi, hogy a virágmixszel kibélelje az üreges betűket. Az eredeti ötletet itt találja, ők némi habot is felhasználnak a projekthez, ám ezt a lépést nyugodtan kihagyhatja. Kartonbetűket hobbiboltban találni – ezeket viszont ketté kell vágni, hogy üregesek legyenek –, de készíthet akár saját maga is, így kicsit macerásabb a dolog. A végereményért viszont abszolút megéri, nem mellesleg pedig nemcsak anyák napja alkalmából sütheti el: remek dekoráció, amit más szöveggel és művirággal bélelve akár állandó díszítőelemként is alkalmazhat.

3. Csúszdapark, Hajógyári sziget
Ha megmaradna a klasszikus képkeretes fotó ajándékozásánál, akkor is újítson kicsit és tegye még személyesebbé az egyébként elcsépelt ötletet! Ehhez csak egy egyszerű képkeretre és némi festékre van szükség, lehetőleg 3-4 különböző színben. Először nyomjon ki egy-egy ujjnyit mindegyik színből, majd mártsa bele az ujját és nyomja rá a festékes ujjbegyét a keretre. Figyeljen arra, hogy két azonos nyomat ne kerüljön szorosan egymás mellé, hiszen minél színesebb a végeredmény, annál izgalmasabb az összhatás. Várjon vele egy-két órát, míg alaposan megszárad, majd tegye bele a képet – és el is készült a saját ujjlenyomataival dekorált ajándék.

4. Elevenpark játszóház
Nagyobb mintavétel alapján mondhatom, hogy kivételesen a marketing igaz: tényleg úgy tűnik, hogy a XI. kerületi játszóház a város legnagyobb és legjobb játszóháza. Hatalmas alapterület, de mégis átlátható, és tényleg nem lehet más játszóházban olyan játékot találni, ami itt ne lenne. Ráadásul a gyerek alibi lehet sok szülőnek, hogy végre kedvére trambulinozzon vagy óriáscsúszdázzon. Sok óra megállás nélküli pörgés után garantált a több napra szóló nyugi.

Kapcsolódó bejegyzések

jatek

Idegeskedés helyett – avagy ötletek a gyerekek otthoni lefoglalására

Úgy szép az élet, ha zajlik – tartja a mondás. Ezzel a legtöbb ember egyet is ért, azonban a (kis)gyermekes családok felnőtt tagjai sokszor
blog017

ANYÁK NAPI TIPPEK

Bár az év minden napján érdemes köszönetet mondani édesanyáinknak mindazért, amit értünk tesznek, van egy különleges nap az évben, amikor minden róluk szól. Ha

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás