nextstop.hu/anyak-napi-tippek-2/
Next Stop

ANYÁK NAPI TIPPEK

2018. 04. 24.

Bár az év minden napján érdemes köszönetet mondani édesanyáinknak mindazért, amit értünk tesznek, van egy különleges nap az évben, amikor minden róluk szól. Ha az ajándékozásról van szó, egyértelműen a saját készítésű apróságoknak örülnek legjobban. Mutatunk néhány ajándéktippet, amik nem igényelnek sok időt, mégis szívvel-lélekkel töltik meg az ajándékozás pillanatát.

1. Anyák napi kézzel készített ékszer
Ne tévesszen meg az egyszerűsége! Nincs is annál szívet melengetőbb, mint mikor az anyák napi ajndék kézzel és szívvel készül. Ez pontosan ezt nyújta; gyerekek is el tudják készíteni, sőt fűzhetnek rá gyöngyöket is, vagy még több gombot, hogy még egyedibbé tegyék. Csinálhattok a család összes női tagjának egyet, az összetartozás jegyében

2. Virágos felirat kartonbetűkből
Ezzel a tippel a kötelező virágvásárlást és ajándékozást egyszerre tudja le, pont ezért az egyik legjópofább és legköltséghatékonyabb DIY tipp anyák napjára. Elkészítéséhez üreges kartonbetűkre, ragasztóra, sniccerre és némi mű-, illetve igazi virágra van szükség, a feladata pedig csak annyi, hogy a virágmixszel kibélelje az üreges betűket. Az eredeti ötletet itt találja, ők némi habot is felhasználnak a projekthez, ám ezt a lépést nyugodtan kihagyhatja. Kartonbetűket hobbiboltban találni – ezeket viszont ketté kell vágni, hogy üregesek legyenek –, de készíthet akár saját maga is, így kicsit macerásabb a dolog. A végereményért viszont abszolút megéri, nem mellesleg pedig nemcsak anyák napja alkalmából sütheti el: remek dekoráció, amit más szöveggel és művirággal bélelve akár állandó díszítőelemként is alkalmazhat.

3. Ujjlenyomatos képkeret
Ha megmaradna a klasszikus képkeretes fotó ajándékozásánál, akkor is újítson kicsit és tegye még személyesebbé az egyébként elcsépelt ötletet! Ehhez csak egy egyszerű képkeretre és némi festékre van szükség, lehetőleg 3-4 különböző színben. Először nyomjon ki egy-egy ujjnyit mindegyik színből, majd mártsa bele az ujját és nyomja rá a festékes ujjbegyét a keretre. Figyeljen arra, hogy két azonos nyomat ne kerüljön szorosan egymás mellé, hiszen minél színesebb a végeredmény, annál izgalmasabb az összhatás. Várjon vele egy-két órát, míg alaposan megszárad, majd tegye bele a képet – és el is készült a saját ujjlenyomataival dekorált ajándék.

 


Hamarosan újabb bejegyzéssel jelentkezünk, addig is, ha tetszett, amit olvastál, oszd meg Facebook ismerőseiddel is!

Így kuckózz be tél végén!

Így varázsold tökéletessé a Valentin-napot!

Ajándékpara helyett ‒ 10 meglepi, amivel nem lőhetsz mellé