nextstop.hu/a-joga-elonyei/
Next Stop

A jóga előnyei

2018. 06. 19.

A JÓGA AZ EGYIK OLYAN EDZÉSMÓDSZER, MELY AZ EGÉSZ TESTED MEGMOZGATJA. DE A TESTEN KÍVÜL MENTÁLISAN IS VAN EDZÉSÉRTÉKE. A PÓZOK ÉS MOZDULATOK SEGÍTENEK, HOGY HAJLÉKONY ÉS FITT MARADJ. A JÓGA MEGTANÍT, HOGYAN KONCENTRÁLJ, HOGYAN TÁRD KI AZ ELMÉD.

Lássuk, mik a jóga elképesztő előnyei számodra!

 

1. CSÖKKENTI A STRESSZT
Amikor stresszesnek érzed magad, az izmaid pedig már feszülnek az idegességtől, akkor van itt az ideje jógázni egyet. Nagyon sok póz kifejezetten csökkenti a stresszt. Ha a lábaidat a fallal párhuzamosan helyezed, az egyik legjobb stresszcsökkentő pózt választottad.

 

2. SEGÍTI A KONCENTRÁCIÓT
Egy kutatás szerint a jóga hozzájárul ahhoz, hogy az agyműködés fokozódjon, a kognitív képességek és a memória pedig javuljanak. A kutatás során a heti 3 alkalommal jógázók képességeit hasonlították össze nem jógázókéval.

 

3. ELLAZÍT
Ha nagyon aggódsz valami miatt, ideges vagy valamiért, a jóga segít abban, hogy ellazulj, relaxált legyél. Ez nem csak a testednek jó, de kitisztult fejjel könnyebb megoldást találni a problémára.

 

4. ERŐSÍTI AZ ÁLLÓKÉPESSÉGET!
A futáshoz nagyon jó, ha az izmaid rugalmasak és lazák. Nos, a jóga ezen nagyon jól tud segíteni. Azonban nem csak az izmokon, de a tudatodon is segít. Sokkal jobban teljesítenek az olyan pszichikai sportot űző emberek, akik az edzések mellett jógáznak.


Hamarosan újabb bejegyzéssel jelentkezünk, addig is, ha tetszett, amit olvastál, oszd meg Facebook ismerőseiddel is!

Tippek húsvétra

Így varázsolj tavaszi hangulatot otthonodba!

Ajándékpara helyett ‒ 10 meglepi, amivel nem lőhetsz mellé