A jóga előnyei

A JÓGA AZ EGYIK OLYAN EDZÉSMÓDSZER, MELY AZ EGÉSZ TESTED MEGMOZGATJA. DE A TESTEN KÍVÜL MENTÁLISAN IS VAN EDZÉSÉRTÉKE. A PÓZOK ÉS MOZDULATOK SEGÍTENEK, HOGY HAJLÉKONY ÉS FITT MARADJ. A JÓGA MEGTANÍT, HOGYAN KONCENTRÁLJ, HOGYAN TÁRD KI AZ ELMÉD.

Lássuk, mik a jóga elképesztő előnyei számodra!

 

1. CSÖKKENTI A STRESSZT
Amikor stresszesnek érzed magad, az izmaid pedig már feszülnek az idegességtől, akkor van itt az ideje jógázni egyet. Nagyon sok póz kifejezetten csökkenti a stresszt. Ha a lábaidat a fallal párhuzamosan helyezed, az egyik legjobb stresszcsökkentő pózt választottad.

2. SEGÍTI A KONCENTRÁCIÓT
Egy kutatás szerint a jóga hozzájárul ahhoz, hogy az agyműködés fokozódjon, a kognitív képességek és a memória pedig javuljanak. A kutatás során a heti 3 alkalommal jógázók képességeit hasonlították össze nem jógázókéval.

 

3. ELLAZÍT
Ha nagyon aggódsz valami miatt, ideges vagy valamiért, a jóga segít abban, hogy ellazulj, relaxált legyél. Ez nem csak a testednek jó, de kitisztult fejjel könnyebb megoldást találni a problémára.

 

4. ERŐSÍTI AZ ÁLLÓKÉPESSÉGET!
A futáshoz nagyon jó, ha az izmaid rugalmasak és lazák. Nos, a jóga ezen nagyon jól tud segíteni. Azonban nem csak az izmokon, de a tudatodon is segít. Sokkal jobban teljesítenek az olyan pszichikai sportot űző emberek, akik az edzések mellett jógáznak.

Kapcsolódó bejegyzések

tel

Téli sportok, amiket egyszer ki kell próbálni

Jéglabda (bandy) A bandy a világ egyik leggyorsabb „jeges” labdajátéka, és leginkább úgy jellemezhető, hogy a jégkorong, a gyeplabda és a foci keverékéből álló
nysport

Ki a szabadba! Íme a 3 legjobb mozgásforma áprilisban!

Slackline Biztosan láttál már olyan videót, ahol valaki, ugrál, sétál, trükköket mutat be egy kifeszített, ruganyos kötélen. Ez a Magyarországon még kevéssé ismert, de

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás