nextstop.hu/6-ingyenes-mobilalkalmazas-ami-megkonnyiti-a-mindennapokat/
Next Stop

6 ingyenes mobilalkalmazás, ami megkönnyíti a mindennapokat

2017. 04. 15.

Biztosan te is eltöprengtél már azon, hogy mennyire lehetséges kiaknázni az okostelefonok és hasonló kütyük képességeit.

A zseblámpán és hipnotikus online játékokon túl egy csomó olyan app létezik, amik a leleményes felhasználókra lettek szabva, hogy megkönnyítsék az életet – ráadásul ingyen.

1. Továbbra is a legprofibb naptár: Google Calendar
A teendők rendszerezése és időzítése, események és fontos dátumok emlékeztetője azoknak, akik a legegyszerűbben szeretnék, egy platformon kezelni és látni az összes információt. Ha rendelkezünk Google fiókkal, és miért ne rendelkeznénk, a Gmail és Drive integrálása automatikus, ahogy a névjegyeinket vagy Facebook ismerőseinket is könnyedén, egy pöccintéssel is szinkronizálhatjuk. Kevesebb idő a tervezésre és pötyögésre, több idő a programokra.

Emlékszünk még azokra a Google Naptár előtti sanyarú időkre, amikor Nelly-éknek is Excel táblázatban kellett randi időpontot fixálni? 🙁

Azt is jó tudni, hogy:
váratlan értesítés stresszel az unokahúgod szülinapjáról? Semmi pánik, az Oázis Kertészetben imádnivaló cserepes növényeket is találsz!

2. Az önkéntelen dúdorászás felelőse: Spotify

Míg a Youtube úgy zabálja a mobilinternetet, mintha nem lenne holnap, a Spotify diszkrét távolságból, háttéralkalmazásként szolgáltatja a talp alá valót – de milyet! A kedvenc előadóinkat alap, hogy listákba tudjuk gyűjteni, de ami miatt valóban zseniális ez az alkalmazás, az a különböző hangulatokhoz és eseményekhez formált lejátszási listák sokasága. Gondoljunk csak bele, ki az, akinek van ideje a gyerek keresztelőjére megfelelő háttérzenét válogatni?

Vagy azokra vasárnap délutánokra találni megnyugtató, hangulatos aláfestést, amikor egyre kétségbeejtőbben közeledik a hétfői munkanap? A változatos és kreatív lejátszási listák mellett az app saját ajánlórendszere is jóval kifinomultabb, mint bármilyen hasonló alkalmazásé: 10-ből 8-szor olyan dalokat kapunk a heti mixünkbe, amikért hálásak leszünk. Az alapszolgáltatás teljesen ingyenes, emiatt viszont reklámokkal tarkított, szerencsére a prémium előfizetés is egészen baráti árban van, ha családi csomagra fizetünk be, az meg kvázi pár száz forint fejenként. El ne felejtsük megemlíteni, hogy prémium felhasználóként OFFLINE (azaz internet nélkül) is használhatjuk az alkalmazást.

Azt is jó tudni, hogy:
: végre tényleg itt a tavasz, a nagycsoportos sütőgetések ideje. Harapnivaló témában minden földi jót megtalálsz az Aldigrill- és zöldségrészlegén, a zenét pedig nyugodtan rábízhatod a Spotify díszdzsokéira. Egy jó kerti party azért igazán megérdemel egy vezeték nélküli hangszórót is, az Euronics például egészen pofás választékot találsz!

3. A zsebkönyvelőd, ami soha nem fog ítélkezni a költéseid miatt: Koin

Pár száz forint a napi impulzus-vásárlásra, még ötszáz spontán fagyizásra, egy ezres a parkolásért, és így tovább – sok kicsi sokra megy, a Koin segítségével azonban többé nem fog nyomtalanul kámforrá válni a pénzünk. Ezzel a praktikus applikációval pofonegyszerűen vezetheted és tervezheted meg a költéseket és bevételeket, és ha úgy tartja kedved, diagramos ábrákkal hasonlíthatod össze az időszakos eltéréseket is.

Ne riasszon el, hogy voltaképp számok kezeléséről van szó, az app használata egyszerűbb, mint sms-ben sírvanevetős hangulatjelet küldeni.

Azt is jó tudni, hogy:
ha szeretnél úgy spórolni, hogy közben nem kell meghúznod a nadrágszíjat, a Pepco lesz a te helyed!

4. Nincs több „bocsánat señor, no hablo español“ kibúvó: Memrise és Duolingo

Idegen nyelveket tanulni ma már sokkal költséghatékonyabban -és nem utolsó sorban szórakoztatóan- is tudunk, mint a nyelviskolákban, legalább húsz különböző ingyenes alkalmazást tölthetünk le, amik segítenek ebben. A legnépszerűbb ezek közül a Duolingo, melynek nagy előnye, hogy opcionálisan magyarul tanít ( az instrukciókat anyanyelven kapjuk), ezzel a beállítással viszont az angolon és németen kívül csak kevés más nyelvet tudunk gyakorolni. Ez persze olyan hiányosság, amiért bőven kárpótol minket, hogy nem egyszerű szókincsbővítést segít az app, a nyelvtanból is egész hasznos dolgok ragadnak ránk egy hónap használat után.

A Memrise, mint ahogy az a névből is sejthető, a memorizálós tanulásban jeleskedik, természetesen a megfelelő arányú szórakoztatással megtoldva. Mindkét alkalmazás ingyenes, Google Play Áruházból és AppStore-ból is beszerezhetők.

Azt is jó tudni, hogy:
a Pepco pihe-puha plédekkel és takarókkal segíti a tökéletes ellazulást, itt találjátok a részleteket: link.

5. Íme a komplett életmód asszisztens: Yazio (+Sleepbot)


Az egészséges életmód követőinek nem újdonság a táplálkozásfigyelő alkalmazások létezése, olyannal azonban csak ritkán találkozunk, ami több funkciós életvezetési “asszisztens”. A tudatos étkezés és edzés kéz a kézben jár, így több, mint praktikus, ha egy alkalmazáson belül kapunk tippeket és tanácsokat ezekhez – de a Yazio ennél még sokkal többet is tud. Például a kalóriaszámlálásnál a legtöbb esetben nincs szükség manuálisan betáplálni az adott termék adatait, a beépített vonalkódleolvasó elvégzi helyettünk a piszkos melót.

Természetesen recepteket, étkezéseket is elmenthetünk a profilunkban, ahogy a gyakran ismételt mozgásformákat sem kell minden alkalommal újra és újra felvezetnünk. Majdnem hiánytalanná teszi az okostelefonunk egészség topikját, ha a Yazio mellé a Sleepbot nevű alkalmazást is telepítjük. Ez a hasznos program egy mozgásérzékelésen alapuló alvásfigyelő, ami első blikkre teljesen feleslegesnek tűnhet, pedig egyáltalán nem az. A jó alvás legalább olyan fontos szerepet tölt be a közérzetünk optimalizálásában, mint a mozgás vagy az étkezés, a Sleepbot pedig a megfelelő elemzéseivel abban segít, hogy a szervezetünk számára legideálisabb időpontban és intervallumban tudjuk álomra hajtani a fejünket.

Azt is jó tudni, hogy:
ha nehezen megy az elalvás, néhány természetes, nyugtató hatású teával megkönnyíthetjük a dolgunkat, a
dm kínálatában egy rakás finomságot találsz!


Hamarosan újabb bejegyzéssel jelentkezünk, addig is, ha tetszett, amit olvastál, oszd meg Facebook ismerőseiddel is!

Kikapcsolódni társaságban — Tuti társasjátékok a partra vagy a parkba

5féle mozgástipp, amire a legprofibb halogatóknak és lustaságoknak is képtelenség kifogásokat találnia

Nyaralj otthon! – 5 belföldi úti cél a hiánytalan vakációért