nextstop.hu/5-tipp-hogy-tenyleg-onfeledt-legyen-a-bikiniszezon/
Next Stop

5 tipp, hogy tényleg önfeledt legyen a bikiniszezon

2017. 05. 17.

Alighogy beköszöntött a tavasz, a kirakatokon máris falatnyi fürdőruhában sütkérező modellek feszítenek, ahogy a magazinokban is a tökéletes “bikini-test” az elsőszámú téma. Hisszük, hogy minden test bikini-test, ezért a pontokba szedett szigorú edzésterveket meghagyjuk másnak, helyette olyan trükköket osztunk meg, amik segítségével tényleg jól érezheted magad nyáron – súlytól, nemtől és kortól függetlenül.


1. tipp: Életmódváltás, amikor és ahogyan neked jó

A tizennapos kihívásoknak és koplalásnak szinte minden esetben ugyanaz az eredménye – pár kiló mínusz, ami megsokszorozva tér vissza, mindez drasztikus erőfeszítésekkel kísérve. Ez testileg és lelkileg is hatalmas terhet helyez ránk, pedig pontosan az ellenkezőjére lenne szükség ahhoz, hogy formába hozhassuk magunkat. Kiegyensúlyozott hétköznapokra, rengeteg energiára, pozitív és motivált szemléletre, de hogyan? Kezdetnek úgy, hogy felméred: tényleg szükséged van a változásra, vagy csak egy hamis szépségideálhoz hasonlítod magad?

A mérce mindig te kell, hogy legyél, nem pedig egy szétretusált reklámkép. Vizsgáld meg a hétköznapjaidat, mit eszel, mennyi mozgást végzel, milyen apró változtatásokat tudsz beiktatni, amiknek a betartását nem fogod sorscsapásként megélni. Lift helyett lépcsőzés, buszozás helyett séta, több zöldség és gyümölcs a koleszterindús húsok helyett, nem tűnik teljesíthetetlennek, mégis óriási különbséget érhetsz el velük.

Azt is jó tudni, hogy:
a dm kínálatában többféle egészséges alapanyagot és nassolnivalót is találsz, így nem kell lemondani a kedvenc ételekről, csak szükség esetén picit finomhangolni őket.

2. tipp: A divatot TE diktálod


Annyi féle trendszabályzat létezik már, minden évben jönnek az újabb tiltólisták, képtelenség, ugyanakkor őrültség is követni őket. A stílust mindig a személyiség határozza meg, nem az aktuális divat és nem is az, hogy mit „szabad“ felvenni különböző életszakaszokban és testalkatokkal. Az örökös megfelelési vágy az ismeretleneknek miért lenne fontosabb, mint megfelelni saját magunknak?

Ha attól tartasz, hogy a neked legjobban tetsző ruhákban majd nevetséges leszel egyesek számára, mutatunk pár inspiráló példát, akik magasról tesznek mások véleményére, inkább jól érzik magukat azokban a darabokban, amik az egyéniségüket tükrözik.

Ironikusnak tűnhet, hogy egy 89 éves hölgy a XXI. század egyik legkedveltebb példaképe, de elég rápillantani Baddie Winkle fotóira, hogy belássuk, a stílus kortól független eszköz az egyéniség kifejezésére. (@baddiewinkle)

Azt is jó tudni, hogy:
az egyedi stílusú darabok legjobb lelőhelyei a turkálók, ha valami extrára vágyszi, irány a HÁDA!

3. tipp: Ha a tested „sanyargatnád“, a lelked kényeztesd!

Az egészséges énképhez egészséges testre és lélekre van szükség, és ennek semmi köze ahhoz, hány kilót mutat a mérleg. Ugyanúgy egészséges lehet egy kerek csípőjű tinilány mint egy csontos,szikár testfelépítésű idős hölgy, hiszen mindketten a maguk legjobb formájukban olyanok, amilyenek. Szeresd azokat a tulajdonságaidat, amiken nem lehet változtatni – ezek tesznek igazán egyedivé.

Fogadd el, hogy a rendszeres testmozgás és egészséges étkezés mindenkinek mást jelent: van, akinek a szénhidrátokat érdemes hanyagolnia, hogy formába kerüljön, míg másoknak pont erre lenne szüksége. A futás az egyik típusnak valóságos álom, a másiknak gyötrelem. Ha megismered magad kívül-belül, tudni fogod, mi az, amire szükséged van, így olyan edzéstervet és étrendet követhetsz, ami tökéletesen passzol hozzád.

Azt is jó tudni, hogy:
motiváló személyiségek történeteiből mindig jó ötlet inspirációt és erőt gyűjteni, nézz körbe a Líra
életrajzi könyvei között!

4. tipp: Pamutba burkolt gátlások – ideje levetkőzni őket

Kevés értelmetlenebb dolog létezik annál, mint amikor a legnagyobb kánikulában is több réteg ruhába burkolózunk, nehogy olyasmi kerüljön közszemlére, ami ellenérzéseket kelthet, megbotránkoztathat másokat. Még ennél is szomorúbb azt hallani, ha egy egészséges nő évek óta nem járt strandon, mert félt levetkőzni az ítélkező pillantások kereszttüzében. Először is, szeretnénk mindenkiben tudatosítani, hogy a legtöbb strandoló embernek tökéletesen mindegy hogyan nézünk ki fürdőruhában. Azért vannak ott, hogy élvezzék a napsütést és a vizet, ahogy mi is ezért megyünk oda. Másfelől, a testünknek is szüksége van a napfényre, a frissítő lubickolásra, a strandolás tehát nem csak a móka miatt fontos.

Meríts erőt és önbizalmat a környezetedből, mindenkinek van olyan családtagja vagy ismerőse, akinek a „gátlástalansága“ pozitív példaként szolgál, fittyet hány a vizslató szemekre, és egy perc alatt dobja le a ruhát magáról, hogy önfeledten élvezhesse a hullámokat.

Azt is jó tudni, hogy:
egy kényelmes saru teszi teljessé a strandolós szettet, válogass kedvedre a CCC fantasztikus cipellői között!

5. tipp: Cselezd ki a bosszúság-tényezőket!


Bagatellnek tűnhet, de valljuk be, néha egy olyan apró dolog is képes elszúrni a csodálatosnak ígérkező strandolást, mint a túl olajos lángos, amitől órákra mozdulatlanságba kényszerülünk. Szerencsére van pár alapvető tényező, amire fel lehet készülni, például:

  • a fülsüketítő gyerekvisítás, elviselhetetlen zene ellenszere – bármilyen meglepő, a fülhallgatón át hallójáratba érkező legkedvencebb dalaink.
  • a nagy eséllyel több napos gyomorrontást eredményező retró burger ellen – gyümölcsök a strandtáskában. SOK.
  • az örökös napszúrás- és kiszáradás-para – megelőzhető egy csini kalappal, napernyővel és rengeteg szénsav- és alkoholmentes folyadékkal.
  • a pecsenyére pirult bőrfelület – magas faktorú fényvédő krém vagy spray használata, de nem csak úgy ímmel-ámmal, minden mártózás után újrakenegetve a bőrünket, különös tekintettel a könnyen sérülő területekre: váll, arc, hát, mellkas, combok és lábfej.

Azt is jó tudni, hogy:
harapnivalóból töltsd fel a strandtáskád az
ALDI gyümölcspultjánál, a megbízható fényvédelemről a pedig a dm kínálata gondoskodik. Szeretnéd, ha a zenehallgatást nem a mobilod akksija bánná? Válassz egy kompakt lejátszót az Euronicsből!


Hamarosan újabb bejegyzéssel jelentkezünk, addig is, ha tetszett, amit olvastál, oszd meg Facebook ismerőseiddel is!

Nyaralj otthon! – 5 belföldi úti cél a hiánytalan vakációért

A nyár indiai szemmel, avagy mihez kezdjünk a hőségben?

Kikapcsolódni társaságban — Tuti társasjátékok a partra vagy a parkba