5 tipp a nyári hőség átvészeléséhez

Szellőztess okosan!

NextStop_blog_illusztracio

Reggel és este  akár 10 fokkal is hűvösebb lehet, mint a napi maximum. Ha tudsz, csinálj kereszthuzatot, de az ajtókat, ablakszárnyakat mindenképpen támaszd ki, nehogy a légáramlat becsapja őket. Érdemes reggel leereszteni a redőnyöket, vagy behúzni a sötétítő függönyöket, hogy napközben kevésbé tudjon felmelegedni a lakás.

Szabadulj meg a párától!

NextStop_blog_illusztracio

A pára még egy lapáttal rátesz a hőségre, főleg, ha elered az eső, de nem hűl le a levegő. Ha nincs jelentős légmozgás a lakásban, szerezz be egy párátlanítót, hogy egy kicsit fellélegezhessetek.

Hidratálj kívül-belül!

NextStop_blog_cim

Zuhanyozz, akár naponta többször is, vagy tartsd hideg csapvíz alá a csuklódat, bokádat! Segít lehűteni kicsit a tested, és a benned áramló vért. Ha csak egy perced maradt, mielőtt kilépnél a lakásból a melegre, moss hajat, és hagyd, hogy a levegőn száradjon meg!

Mindenhova még a legrövidebb séta vagy bevásárlás idején is érdemes hűtött innivalót magaddal vinni. Azért légy óvatos a jéghideg víz fogyasztásával: megfájdulhat a torkod, de extrém esetben sokkolhatod is vele a szervezeted.

Ha nemcsak belülről, de külsőleg is szeretnél felfrissülni, vihetsz magaddal testpermetet, de akár a sima víz is megteszi egy kicsi szórófejes flakonban.

Ruhából könnyűt, lengét!

NextStop_blog_illusztracio

Feltétlenül öltözz lazán, és inkább természetes alapanyagból készült ruhákat válassz (pl. pamut, len). A szintetikus anyagok ugyan kevésbé gyűrődnek, de azokba nagyon hamar bele fogsz izzadni. Használj kalapot vagy kendőt a napszúrás ellen! Abszolút trendi és praktikus, ráadásul az arcodat is védi valamennyire a napsugaraktól.

Krémezz óvatosan!

NextStop_blog_illusztracio

Minél kevesebb rajtad az erős smink és a pórusokat eltömítő, nehéz krém, annál szabadabban küzd meg a bőröd a „hűtéseddel”. Megfelelő faktorszámú naptejen kívül egy kis vízálló szempillaspirál és ajakápoló bőven elég lesz. Az arcod pirosítását úgyis megoldja a nap. 🙂

 

+1 tipp a lakásban:

A légkondícionáló igazi áldás ilyenkor, de figyelj arra, hogy a benti léghőmérséklet ne legyen drasztikusan hidegebb a kintinél. Elég, ha 5-8 fokkal van hidegebb körülötted, máris kellemesebben érzed majd magad. A légkondis levegő viszont „szárító” hatású, ami ellen bőséges folyadékbevitellel, hidratáló krémek és műkönny használatával védekezhetsz.

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

nyar2

Így készülj fel a gondtalan vakációra!

Kikapcsolódás csöppséggel Egy apróság szinte mindenhol jól tudja érezni magát: legyen vízpart, lehetőleg élménymedence, egy kis arcfestés és kézműveskedés. A megszokott napirend főbb elemein
strand

Strandolás a legfelsőbb szinteken – Kihagyhatatlan strandkellékek és kütyük

Strandolni sokféleképpen lehet: ebéd után gyorsan leszaladva-éppen megmártózva, egész nap kint fekve-bóbiskolva, egy pillanatra sem megállva-sportolva vagy zenét hallgatva-barátokkal sörözve. Ehhez illően rengeteg strandkelléket

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás