nextstop.hu/5-tipp-a-nyari-hoseg-atveszelesehez/
Next Stop

5 tipp a nyári hőség átvészeléséhez

2019. 07. 02.

Szellőztess okosan!

Reggel és este  akár 10 fokkal is hűvösebb lehet, mint a napi maximum. Ha tudsz, csinálj kereszthuzatot, de az ajtókat, ablakszárnyakat mindenképpen támaszd ki, nehogy a légáramlat becsapja őket. Érdemes reggel leereszteni a redőnyöket, vagy behúzni a sötétítő függönyöket, hogy napközben kevésbé tudjon felmelegedni a lakás.

 

 

Szabadulj meg a párától!

A pára még egy lapáttal rátesz a hőségre, főleg, ha elered az eső, de nem hűl le a levegő. Ha nincs jelentős légmozgás a lakásban, szerezz be egy párátlanítót, hogy egy kicsit fellélegezhessetek.

 

 Hidratálj kívül-belül!

Zuhanyozz, akár naponta többször is, vagy tartsd hideg csapvíz alá a csuklódat, bokádat! Segít lehűteni kicsit a tested, és a benned áramló vért. Ha csak egy perced maradt, mielőtt kilépnél a lakásból a melegre, moss hajat, és hagyd, hogy a levegőn száradjon meg!

Mindenhova még a legrövidebb séta vagy bevásárlás idején is érdemes hűtött innivalót magaddal vinni. Azért légy óvatos a jéghideg víz fogyasztásával: megfájdulhat a torkod, de extrém esetben sokkolhatod is vele a szervezeted.

Ha nemcsak belülről, de külsőleg is szeretnél felfrissülni, vihetsz magaddal testpermetet, de akár a sima víz is megteszi egy kicsi szórófejes flakonban.

Ruhából könnyűt, lengét!

Feltétlenül öltözz lazán, és inkább természetes alapanyagból készült ruhákat válassz (pl. pamut, len). A szintetikus anyagok ugyan kevésbé gyűrődnek, de azokba nagyon hamar bele fogsz izzadni. Használj kalapot vagy kendőt a napszúrás ellen! Abszolút trendi és praktikus, ráadásul az arcodat is védi valamennyire a napsugaraktól.

 Krémezz óvatosan!

Minél kevesebb rajtad az erős smink és a pórusokat eltömítő, nehéz krém, annál szabadabban küzd meg a bőröd a „hűtéseddel”. Megfelelő faktorszámú naptejen kívül egy kis vízálló szempillaspirál és ajakápoló bőven elég lesz. Az arcod pirosítását úgyis megoldja a nap. 🙂

 

 


+1 tipp a lakásban:

A légkondícionáló igazi áldás ilyenkor, de figyelj arra, hogy a benti léghőmérséklet ne legyen drasztikusan hidegebb a kintinél. Elég, ha 5-8 fokkal van hidegebb körülötted, máris kellemesebben érzed majd magad. A légkondis levegő viszont „szárító” hatású, ami ellen bőséges folyadékbevitellel, hidratáló krémek és műkönny használatával védekezhetsz.

 

 


Hamarosan újabb bejegyzéssel jelentkezünk, addig is, ha tetszett, amit olvastál, oszd meg Facebook ismerőseiddel is!

Tökéletes fürdőruha minden alakra!

Mi legyen a gyerekkel? – A legjobb nyári táborok

Így kapcsolj fesztivál üzemmódra: 6 alapdarab, ami nem hiányozhat a túlélő-szettedből!